SRBI BIJESNI, OBJAVILI VIDEO IZ HAŠKE SUDNICE: "Prijatelj Nasera Orića unio mobilni u sudnicu i DIREKTNO PRENOSIO izricanje presude"

Aktuelno
SRBI BIJESNI, OBJAVILI VIDEO IZ HAŠKE SUDNICE: "Prijatelj Nasera Orića unio mobilni u sudnicu i DIREKTNO PRENOSIO izricanje presude"
.

Ratni zločinac Radovan Karadžić jučer je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

I dok su ovu vijest pozdravili u regionu, u Srbiji vlada ogorčenje zbog presude čovjeku koga nazivaju "herojem", iako je osuđen za genocid.

karadzic

Kurir.rs danas je objavio članak pod nazivom: VELIKI SKANDAL U HAŠKOJ SUDNICI! Prijatelj Nasera Orića uneo mobilni u sudnicu i DIREKTNO PRENOSIO izricanje presude Radovanu Karadžiću! CEO SVET ČEKAO ODLOŽENO POLA SATA, samo je Nihad Aličković preko FB emitovao uživo! POGLEDAJTE (VIDEO)

Naime, kako ovaj medij navodi, Nihad Aličković jučer je prekršio pravila Haškog tribunala i emitovao na svom Facebook profilu uživo izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću, dok je prema odluci suda cijeli svijet gledao ovaj prenos 30 minuta odloženo. 

 

1

"Prenos iz sudnice juče je prvi put emitovan sa pola sata odlaganja, i to zbog slučaja haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se otrovao u živom prenosu izricanja presude. To je potvrdila i portparolka Mehanizma u Hagu Helena Iglston. Zato je svim prisutnima, kao i medijskim predstavnicima bilo strogo zabranjeno da uživo prenose audio i video iz sudnice tokom izricanja presude", piše "Kurir.rs".

Kako vi komentarišete ovaj postupak?

 

 

Ne propustite