ŠOK NA ADI CIGANLIJI: Beograđani su zanijemili kada su vidjeli šta je ovaj pecaroš izvukao iz jezera!

Region
ŠOK NA ADI CIGANLIJI: Beograđani su zanijemili kada su vidjeli šta je ovaj pecaroš izvukao iz jezera!
.

Beogradskim pecarošima Savsko jezero je van kupališne sezone jedna od omiljenih destinacija. 

A sve one koji misle da na ovom mjestu nije moguće upecati iole veću ribu, razuvjerio je sugrađanin koji je ulovio soma od skoro dva metra i više desetina kilograma. 

som

Pred brojnom publikom pecaroš je uspio iz jezera, uz pomoć prijatelja, da izvuče soma, a od prolaznika je nagrađen velikim aplauzom. Nakon tradicionalne fotografije sa ulovom za pamćenje, pecaroš je ribu vratio u vodu, prenosi Blic. 

Inače, stručnjaci za podvodni svijet na Adi Ciganliji i ranije su tvrdili da u jezeru ima somova i od skoro stotinak kilograma, ali da su potpuno bezopasni po kupače.

som-1

- Somovi u jezeru su znak da je voda dobra i kvalitetna, jer da nije ne bi mogli toliko da porastu, ali oni neće napasti ljude. Može samo da vas ubode neki cverglan, zato što ima bodlje koje nisu baš prijatne i imaju malo otrova, ali neće vas bocnuti ako ga ne dirate. Samo veliki tolstolobici mogu biti malo opasniji jer se oni umrtve i ako im priđete blizu, uplaše se i malo vas ćušnu, udare. Njih preko dana nema, te noću treba pripaziti – rekao je jednom prilikom Aleksandar Hegediš, savjetnik za upravljanje ribolovnim resursom u Savskom jezeru.

 

Ne propustite