JEDAN OD NAJVEĆIH PROTIVNIKA VUČIĆA PORUČIO: Ovo u Beogradu je ništa šta će se tek desiti!

Region
JEDAN OD NAJVEĆIH PROTIVNIKA VUČIĆA PORUČIO: Ovo u Beogradu je ništa šta će se tek desiti!
Ja bih volio da se Aleksandar Vučić sutra ujutru probudi i kaže da će se drugačije postaviti, istakao je lider Saveza za Srbiju

Vuk Jeremić, jedan od lidera Saveza za Srbiju, gostujući u jednoj emisiji, istakao je da svi oni neredi i nasilje koji su viđeni proteklog vikenda u Beogradu nisu ništa naspram onoga što će uslijediti.

Najavio je blokiranje saobraćajnica, mnogih institucija, priželjkuje eskalaciju studentskih protesta, ali i blokadu nastave.

- Ovo nije posljednji nivo, bit će i narednih nivoa. Ja bih volio da se Aleksandar Vučić sutra ujutru probudi i kaže da će se drugačije postaviti. Mislim da to nije vjerovatno. Zbog toga mislim da će ovi protesti prelaziti na sve viši nivo koji će u jednom trenutku početi podrazumijevati razne forme građanske neposlušnosti, poput blokiranja saobraćajnica, institucija, prekida nastave na univerzitetima. Ne bih da saopćavam režimu šta sve planiramo. Možda će se sve to dogoditi i prije 13. aprila - ističe Jeremić.

Podsjetimo, protesti u režiji Boška Obradovića, tajkuna Đilasa i Jeremića prešli su u domen nasilja kada su demonstranti u subotu upali u zgradu RTS-a, gdje su vrijeđali i napadali novinare zato što im se ne sviđa njihov način izvještavanja. Intervenirala je policija, izbacila huligane, a nekoliko ih je uhapšeno.

Ne propustite