Mladić koji je razbio jaje o glavu senatora donira novac porodicama žrtava napada u Christchurchu

Svijet
Mladić koji je razbio jaje o glavu senatora donira novac porodicama žrtava napada u Christchurchu
.

Will Connolly (17) koji je privukao pažnju javnosti razbijanjem jajeta o glavu senatora Frasera Anninga zbog njegovih neumjesnih komentara o krivcima za teroristički napad u Christchurchu na Novom Zelandu, donirat će novac porodicama žrtava.

Naime, mladić je u subotu u Melbourneu prišao Anningu i razbio mu jaje o glavu, a senator ga je potom nekoliko puta udario.

2

Will je uhapšen na mjestu incidenta, a potom je pušten kući nakon ljekarskog pregleda. S Anningom se suočio dan nakon što je senator za teroristički napad okrivio muslimansku imigraciju. U terorističkom napadu u petak je ubijeno 50 osoba, a desetine je ranjeno.

Sada je na servisu GoFundMe pokrenuta čiji je cilj prikupiti sredstva za plaćanje sudskih troškova te za "kupovinu jaja".

- Naš heroj EggBoi se suočio s Fraserom Anningom, senatorom iz Queenslanda kojeg prezire cijeli svijet zbog komentara o terorističkom napadu na Novom Zelandu - navodi se na stranici.

3

Akcija je brzo premnašila cilj o prikupljanju 2.000 dolara, a u trenutku pisanja teksta prikupljeno je više od 47.000 dolara. Na stranici je objavljeno da će Connolly većinu novca donirati porodicama žrtava napada u Christchurchu.

Anning je odbio da se izvini za fizički napad na mladića.

- Kad vas neko udari po glavi, reagujete i branite se. Tako Australci rade godinama. Srećom, radili su to u rovovima, inače bismo sada svi govorili njemački - izjavio je Anning te dodao da je Connolly "davno trebao dobiti šamar od majke".

Ne propustite