Sve što vam treba: Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Kuharica
Sve što vam treba: Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom
Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom.

 

Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom. Spoj bijele čokolade i sira u kombinaciji s malinama će vas jednostavno oduševiti.
Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.

Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač.

 | Author: Nikolina's Kitchen

Sastojci za podlogu: 200 g keksa 140 g maslaca Krema od sira: 250 g mascarpone sira 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog) 200 g krem sira 100 g bijele čokolade 6o g šećera u prahu 1 žličica ekstrakta od vanilije 2 kremfixa

Žele od maline: 200 g malina (može smrznute) 100 ml vode 3 žlice šećera  1 vanilin šećer 1,5 žličice želatine 3 žlice vode za želatinu

Glazura: 200 g bijele čokolade 250 ml vrhnje za šlag

Postupak pripreme podloge: Sameljite kekse i rastopite maslac. Premažite kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulijte u kekse i dobro promiješajte. Utisnite smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.

Žele od maline: Želatinu (1,5 žličicu) stavite u malu posudu i zalijte s 3 žlice vode. Ostavite da nabubri 10 minuta. Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer. Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitnite i u još tako vruće dodajte nabubrenu želatinu. Samo miješajte dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedite od koštica i ostavite da se hladi.

Krema od sira: 150 ml vrhnja za šlag zagrijte na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubacite kockice bijele čokolade. Ostavite sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući. Ostatak vrhnja za šlag miksajte, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubacite 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodajte postupno dok miksate vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!). Sada kada imate gotove sve sastojke stavite pola smjese od sira na kekse i ubacite u zamrzivač na nekih 20 ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljate sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubacite u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosite sa žlicom malo po malo. Vratite u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.

Glazura: Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite čokoladu. Miješajte dok se ne otopi i ohladi. Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadite iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelijte po njoj glazuru. Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledajte na linku. Vratite tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.

 

Ne propustite