NE PROTESTUJE SE SAMO U SRBIJI: 10.000 Crnogoraca protiv vlade diglo glas

Region
NE PROTESTUJE SE SAMO U SRBIJI: 10.000 Crnogoraca protiv vlade diglo glas
U centru Podgorice se okupilo oko 10.000 građana

U centru Podgorice se okupilo oko 10.000 građana, koji protestuju protiv aktuelne vlasti. Okupljeni su između ostalog poručili da žele da žive u pravnoj državi. Jedan od organizatora protesta Džemal Perović upitao je predstavnike vlasti da li ima većeg patriotizma nego zaustaviti pljačku državnih resursa? 

Okupljeni su skandirali „Mi smo država“, a nosili su transparente „Probudi se Crna Goro“, „Četiri glasa, jedan zaposleni“. 

Nakon govora na Trgu nezavisnosti, učesnici protesta su prošetali ulicom Slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicom Stanka Dragojevića, kao i pored Predsjedništva, Skupštine Crne Gore i Vrhovnog državnog tužilaštva. 

Građanski protesti u Podgorici počeli su 2. februara, zbog afere „Koverta“, na osnovu koje je crnogorsko tužilaštvo pokrenulo nekoliko postupaka, koji se odnose na bivšeg gradonačelnika Podgorice i aktuelnog sekretara Predsjedništva, Slavoljuba Stijepovića, koji je kako je objavljeno na snimcima preuzeo koverat od biznismena Duška Kneževića, u kome se navodno nalazilo 100.000 dolara, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Knežević je kasnije saopštio da su te pare korištene u izbornoj kampanji DPS-a. 

Od strane crnogorskog tužilaštva Stijepović je osumnjičen za pranje novca. 

Naredni protesti najavljeni su za 23. mart.

Ne propustite