POZNATI DETALJI VELIKE AKCIJE HAPŠENJA NARKODILERA: Belka na Faceboku vrbovala narkomane

Objavljeno:17.03.2019 - 08:20
A A A Times Arial

Belka Bunar, majka Edisa Bunara, koji je pao u akciji „Prizma“ zbog dilanja droge, predala se jučer pripadnicima Federalne uprave policije. Belka se sumnjiči da je zajedno sa sinom Edisom, snahom Nermom te ostatkom grupe koja je pritvorena dilala heroin, kokain, marihuanu i spid. Za njom je bila raspisana potjernica i određen joj je kućni pritvor.

Ona se nalazila u Francuskoj, a nakon što su joj uhapšeni sin i snaha te ostali dileri s Alipašinog Polja, javila se advokatu Omaru Mehmedbašiću i rekla kako dolazi u Sarajevo da se preda. Belka je obavljala narkoposlove uglavnom u stanu u ulici Bajrama Zenunija u ovom naselju, gdje stanuje s Edisom i Nermom.

Kada je Edis uhapšen 24. novembra prošle godine, Belka je pozvala svoju sestru A. P. i rekla joj da uđe u stan i da skloni njegov pištolj. Međutim, A. P. to nije mogla uraditi pa joj je Belka kazala da „baci one kesice“.

Belka je tokom telefonskih razgovora o primopredaji droge i novca bila veoma oprezna. Strogo je vodila računa da ne spominje drogu. Također, svog sina Edisa i snahu Nermu je obavještavala ukoliko primijeti ili posumnja da se policajci nalaze blizu njihove adrese ili uopće na Alipašinom Polju.

Belka je često mijenjala brojeve telefona, ali je i koristila Facebook i aplikacije preko kojih je dogovarala zaduživanje i prodaju heroina.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!