MLAĐI MALOLJETNICI ZLOSTAVLJALI DJEVOJČICU PA JE UCJENJIVALI SNIMKOM: Institucije šute!

Objavljeno:15.03.2019 - 14:07
A A A Times Arial

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode. 

- Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pitanju maljoletna lica, rukovodeči se predpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku. 

Ovo je za 'Novosti' izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, poslije nečuvenih horor zbivanja u Beranama i zlostavljanja djevojčice od strane nekoliko učenika OŠ 'Radomir Mitrović' u ovom gradu.  Oni su je, kako se sumnja, zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucjenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, poslije čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. 

Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivičnih djela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.  Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvijek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvjete Crne Gore. 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!