Pogledajte 17 minuta UŽASA: Terorista na Novom Zelandu prenosio pokolj uživo na Facebooku

Crna hronika
Pogledajte 17 minuta UŽASA: Terorista na Novom Zelandu prenosio pokolj uživo na Facebooku
Nakon pet minuta paljbe terorista je otišao u svoj auto, promijenio oružje i onda se vratio u džamiju.

Kako javlja Sky News, terorista koji je počinio strašan pokolj u novozelandskim džamijama svoj krvavi pohod prenosio je uživo putem interneta. Nakon krvavog napada, ubica je uhapšen. Osim njega, uhapšene su još tri osobe. 

Na početku vidimo plavokosog bijelca, koji se vozi u autu prema džamiji Al-Nur, a u pozadini se čuje muzika. Hoda po pločniku prema ulazu.  Dok se približava vratima džamije, izvlači oružje i uperi ga u ljude koji stoje unutra. Eksplicitan snimak onda prikazuje kako terorista puca na ljude u hodniku, da bi nakon toga ušao u dvoranu s puno vjernika i nastavio pucati. 

Na snimku se u jednom trenutku, u samo jednoj prostoriji, vidi 12 ubijenih ljudi, čija tijela leže na podu. Svjedoci kažu da je meta napada bila i prostorija za žene unutar džamije.  Terorista se vraća u glavnu dvoranu i nastavlja ubijati. Može se vidjeti kako ubija čovjeka koji pokušava pobjeći te puca u tijela koja su na podu. 

Nastavio je ubijati sve ljude koji su pokazivali znake života. Na snimku se mogu vidjeti imena masovnih ubica koja je terorista napisao na svojoj odjeći i opremi. Terorista se onda vratio u svoj auto i pobjegao je velikom brzinom. Usput puca po parkiranim automobilima i obližnjoj zgradi. Na zadnjem sjedištu se vide crveni kanisteri s benzinom i oružje.

Video možete pogledati ovdje

Ne propustite