DAVOR NIJE VJEROVAO KAD JE NJEGA UGLEDAO NA SAHRANI SINA DAVIDA U AUSTRIJI: Svi su gledali u njega, MORAO JE DOĆI!

Aktuelno
DAVOR NIJE VJEROVAO KAD JE NJEGA UGLEDAO NA SAHRANI SINA DAVIDA U AUSTRIJI: Svi su gledali u njega, MORAO JE DOĆI!
.

Posmrtni ostaci Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Sahrani su osim porodice i prijatelja prisustvovali i Muriz Memić, otac Dženana Memića, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. 

1

Foto: N1

Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli "Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami".

Davor Dragićević u kapeli se obratio okupljenima i zahvalio se što su došli na drugu sahranu njegovog sina.

2

Foto: N1

"Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halaliti svoje dijete od 21 godinu, državo, neću nikada. Nadam se da će moje dijete ovdje naći bar spokoj, mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju Banjalukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom", rekao je Davor Dragičević, piše "N1".

3

Foto: N1

"Ubili ste dijete, ubili ste mu porodicu, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više - samo pravda za moje ubijeno dijete", rekao je Davor Dragičević.

4

Foto: N1

Ono što je mnoge iznenadilo je prisustvo Valentina Inzka.

"Došao sam zbog duboke ljudske potrebe, da izrazim solidarnost sa roditeljima i svima onima koji se bore za istinu. Istina je vrlo važna, i da bi mi poslije godinu dana da bi čuli šta se desilo", kratko je poručio Inzko za "N1".

1

Foto: N1

"Roditeljima pokojnog Davida želim da izjavim duboko saučešće. Kao roditelj, čovjek i hrišćanin, nadam se da će Davidova duša konačno počivati u miru i rajskom naselju. Istina i pravda uvijek pronađu put, uvjeren sam da će tako biti i sada".

Ne propustite