FINANSIJSKA PODRŠKA VLADE: Skupština Višegrada četnicima godinama odobravala novac iz budžeta

Objavljeno:14.03.2019 - 15:31
A A A Times Arial

Opština Višegrad godinama je iz budžeta izdvajala određene iznose za Ravnogorski četnički pokret čije je okupljanje i postrojavanje proteklog vikenda izazvalo brojne reakcije i osude, ali i pokretanje istrage u Tužilaštvu BiH. To je posljednji put učinjeno u budžetu za ovu godinu. Pod stavkom "tekući grantovi neprofitnim subjektima" za Ravnogorski pokret izdvojeno je 500 KM.

Također i u općinskom budžetu za 2018. godinu za Ravnogorski pokret izdvojen je isti iznos, a slično je urađeno i u budžetima za 2017., 2016., 2015. te 2014. godinu. Treba naglasiti da budžet Opštine Višegrad u konačnici usvajaju odbornici Skupštine, a u ovoj godini budžet je podržan velikom većinom odbornika.

Predsjedavajući Skupštine Opštine je Bilal Memišević iz SDA koji se o ovoj činjenici do sada nije oglašavao. Tužilaštvo BiH je na temelju medijskih napisa, kao i dostavljenih prijava, formiralo predmet koji se odnosi na događaje koji su se zbili u nedjelju u Višegradu, odnosno u vezi s okupljanjem i postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta.

Treba istaći i da je Vlada Kantona Sarajevo na elektronskoj sjednici donijela odluku da se Tužilaštvu BiH preda krivična prijava protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad kao organizatora obilježavanja godišnjice hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!