PLENKOVIĆ O PODRŠCI HRVATSKE SELEFIJAMA: Ma to je besmisleno!

Objavljeno:14.03.2019 - 13:10
A A A Times Arial

Premijer Hrvatske Andrej Plenković odgovarajući na pitanje o navodnom djelovanju obavještajnih službi Hrvatske na teritoriji BiH u svrhu vrbovanja selefija kazao da je da se radi o besmislici i kreativnoj manipulaciji.

Upoznao sam se s tom vijesti dolazeći u Neum. Riječ je o kreativnoj manipulaciji. SOA je dala saopćenje i odbacila insinuacije. Hrvatska se bori protiv terorizma i u toj borbi sarađuje sa partnerima. BiH je naš partner u borbi protiv terorizma i tako će ostati“, kazao je hrvatski premijer.

„Sva naša saradnja sa tijelima u BiH koje se bave ovom temom, a to je protuteroristički aktivnosti i razmjena informacija je redovna i trajna. Naša agencija je tražila od bh. da se očituje o ovim navodima i da dobijemo širu sliku“, dodao je Plenković.

Premijer Hrvatske je odbacio i djelovanje hrvatskih diplomata u BiH u vezi s navedenim slučajem.

„Involviranje hrvatskih diplomatskih predstavnika je još veći nonsens. Oni su tu da rade svoj posao, a ne da se bave bilo čim drugim. Odbacujem obje te teze“, zaključio je Plenković.

Lider HDZ-a Dragan Čović je kazao da bi Plenkovićev odgovor i odbacivanje navoda „pojačao“ na način da ga ništa ne čudi jer sve ide preko institucija BiH.

„Sve je to jer se nalazimo u stanju u kojem jesmo, skreće se pažnja sa ključnih tema“, kazao je između ostalog Plenković.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!