NOVI.BA NA EDUKACIJI SUPERVIZORA: Oko 200 supervizora od sutra izlaze na teren i prate konkurse za zapošljavanje

Bosna i Hercegovina
NOVI.BA NA EDUKACIJI SUPERVIZORA: Oko 200 supervizora od sutra izlaze na teren i prate konkurse za zapošljavanje
Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo (KS) organizirao je danas u Sarajevu edukaciju za oko 200 supervizora, koji će, kako je kazao šef ovog Ureda Erduan Kafedžić, biti spremni, pravno i formalno, da od sutra, kada bude usvojena lista supervizora, izađu na teren i prate konkurse za zapošljavanje.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo (KS) organizirao je danas u Sarajevu edukaciju za oko 200 supervizora, koji će, kako je kazao šef ovog Ureda Erduan Kafedžić, biti spremni, pravno i formalno, da od sutra, kada bude usvojena lista supervizora, izađu na teren i prate konkurse za zapošljavanje. 

Kafedžić je pojasnio da je Ured obavezan da prati provedbu Uredbe o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivač kanton, grad ili općina te u privatnim društvima u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50 posto ukupnog kaitala. 

Osim toga, zadatak Ured je i određivanje supervizora, njihov odabir te organizacija periodične edukacije ukoliko je potrebno kreirati određene dokumente u cilju što efikasnije provedbe Uredbe. 

- Ured je također nadležan da kreira listu supervizira i predloži je Vladi KS-a na usvajanje, što će se biti sutra utvrđeno - dodao je.  

Podsjetio je da je spomenuta Uredba stupila na snagu 8. marta, tako da su svi organi koji raspisuju javne pozive, odnosno konkurse, dužni da od Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom traže saglasnost. 

- Već imamo prve zahtjeve za dodjelu saglasnosti, da se krene u proceduru, i da imenujemo supervizore - kazao je Kafedžić.  

Ne propustite