Afera paljenja vozila u Sarajevu: Mina prijetila Naidi da će objavit njene golišave fotografije

Crna hronika
Afera paljenja vozila u Sarajevu: Mina prijetila Naidi da će objavit njene golišave fotografije
Fatalna hostesa iz osvete u Sarajevu naručila paljevinu Golfa 7

Fatalna hostesa Naida Leis-Karić tražila je duže vrijeme osobu koja će zapaliti Golf 7 Mine Hadžijusufović.

Rečeno je ovo jučer na sjednici Općinskog suda Sarajevu, na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva da se Leis-Karić, kao i njenom momku Murisu Hodžiću te Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, odredi jednomjesečni pritvor.

Leis-Karić na teret se stavlja podstrekivanje, a ostalima paljenje Golfa 7 8. marta na Dobrinji, gdje su oštećena još tri vozila. Advokat Izet Baždarević, koji zastupa Leis-Karić, potvrdio je da je Naida prije godinu bila u sukobu sa Minom i da su se djevojke zbog “nekog momka potukle, nakon čega je Mina polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla”.

Poslije toga, njih dvije nisu se viđale, kazao je advokat, a Mina je prije nekog vremena srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

 Naida i Muris Hodžić:  Bili u ozbiljnoj vezi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

- Muris Hodžić odbijao se viđati s oštećenom, jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala, da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: “Ja ću zapaliti njeno vozilo.” Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kad je oštećenoj zapaljeno vozilo.

ako je odbrana kao motiv ponudila ljubavni trougao, sazanajemo da se Naida Leis-Karić željela osvetiti Mini zbog spomenutog sukoba u ljeto 2018., kada joj je oštetila vozilo. Mina je tada i zaprijetila Naidi da će objaviti njene eksplicitne fotografije. Naida je planirala da joj iz stana ukrade fotografije, ali kako u tome nije uspjela, nekim prijateljima se povjerila da će joj zapaliti Golf.

Ne propustite