STRAŠNA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET: Poginuli žena i djeca poznatog europskog političara u avionskoj nesreći

Aktuelno
STRAŠNA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET: Poginuli žena i djeca poznatog europskog političara u avionskoj nesreći
.

Jutros se nakon poletanja iz Adis Abebe srušio Boing etiopskog avioprevoznika Etiopija Erlajnsa.


Avion na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Najrobija srušio se u 8.44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boinga 737 još nije poznat.

Poginulo je 149 putnika i osam članova posade. Putnici su, kako je ranije kazao gportparol kompanije, bili državljani iz više od 30 zemalja.

rr

Među putnicima bila su 32 državljanina Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmoro iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljanina iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

r

Četvero putnika imalo je pasoše Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Poginuli žena i djeca slovačkog političara, šef velike kompanije...
Još nisu poznati tačni razlozi pada aviona. No, identifikovane su prve žrtve.


Tako je Anton Hrnko, slovački zastupnik i potpredsjednik Slovačke nacionalne stranke, na svom Fejsbuku objavio kako su među poginulim Slovacima bili njegova žena i dvoje djece.


 

Poginuo je i Džonatan Siks, šef kompanije Tamarind Group. Riječ je o kompaniji koja posjeduje lanac restorana širom Afrike.


 

Imenovani su i ruski državljani koji su poginuli u padu. To su Ekaterina Poljakova, Aleksander Poljakov i Sergej Vjalikov.

Avionom upravljao iskusan pilot
Kompanija je objavila kako je avionom upravljao iskusan pilot. Glavni kapetan Jared Getačev iza sebe je imao preko 8.000 sati leta. Njegov kopilot bio je Ahmed Nur Mohamod Nur. On je iza sebe imao 200 sati leta.

Ne propustite