NARODNO VJEROVANJE

IMATE BUBAMARE U KUĆI: Neće vam biti dobro kad ovo saznate!

Objavljeno:03.03.2019 - 14:21
A A A Times Arial

Nakon sto naučite tumačiti ove pojave i znakove na mnoge stvari ćete gledati drugačije.

U našem narodu već odavno postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imat ćemo sreće toga dana. Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja ozbiljno stvaraju i u koja slijepo vjeruju u svim dijelovima svijeta.  Riječ je o nekim svakodnevnim pojavama koje ako primijetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak – Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma ugodan i sretan događaj u skoroj budućnosti.

cvrcak
Bubamara – ona svugdje u svijetu simbolizira sreću i blagostanje. To nije bez razloga.  Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čovjeka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti,čistoće, harmonije i snage. Također, ovaj insekt u mnogum kulturama predstavlja ponovno rođenje,ponegdje regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negdje u prirodi,obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

vilin-konjic-sp

Žir – Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Toru, mitskom bogu munja i gromova.

Svinja – nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizira sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost. Kornjača – prema vjerovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja,  odnosno  jedna od četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizira sreću,dugovječnost,  mudrost i  izdržljivost.  Stari Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

download-9

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!