NA PETROVOJ GORI MASOVNA GROBNICA? Potraga za 21 tijelom se nastavlja!

Crna hronika
NA PETROVOJ GORI MASOVNA GROBNICA? Potraga za 21 tijelom se nastavlja!
Nove informacije i nada za porodice...

Alija Feriz, predsjednik Udruženja logoraša Velika Kladuša, izjavio je za da su hrvatske vlasti na Petrovoj Gori uspjele locirati masovnu grobnicu za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke žrtava paravojske zločinca Fikreta Abdića iz 1995. godine. Feriz ima saznanja da su hrvatske vlasti, nakon više godina traganja, locirale grobnicu sa posmrtnim ostacima 21 žrtve “abdićevaca”.

Godinama se priča kako su na Petrovoj Gori mučki ubijeni 45 pripadnika Petog korpusa Armije RBiH i žena sa dvoje djece. Prethodno su ih “abdićevci”, potpomognuti srpskim agresorskim snagama iz Abdićevog logora Ponikve, doveli na to područje, koje su okupirale snage tzv. SAO Krajine. 

Komisija za zatvorene i nestale osobe Hrvatske, na čelu s Ivanom Grujićem, počela je 2015. godine potragu za posmrtnim ostacima žrtava iz BiH na Petrovoj Gori. Udruženje logoraša Velike Kladuše apeliralo je još tada na bh. vlasti da se uključe, ali donedavno niko nije reagirao.  

Lokaciju masovne grobnice sa žrtvama iz BiH na Petrovoj Gori prije nekoliko godina otkrio je bivši “autonomaš”, koji je svjedočio egzekucijama te tvrdio da je on morao ukopavati žrtve. Tvrdio je da je i sam preživio strijeljanje, ali da se uspio spasiti i nakon zločina ostao da živi u jednom hrvatskom selu.  

 

Ne propustite