NEOBIČNA ŽIVOTNA PRIČA OCA BEBI DOL: Rano je dobio ćerku, putovao je sa njom po cijelom svijetu, a njenu muziku nikad nije volio!

Show
NEOBIČNA ŽIVOTNA PRIČA OCA BEBI DOL: Rano je dobio ćerku, putovao je sa njom po cijelom svijetu,  a njenu muziku nikad nije volio!
.

Bebi Dol je jedna od najautentičnijih pojava na domaćoj javnoj sceni, a generacije koje su se smjenjivale od 70-ih godina prošlog vijeka do danas upamtile su je na potpuno različite načine.

Od "princeze altnernativne muzičke scene" koja je išla na turneju sa Zdravkom Čolićem, preko pop zvezde koja je na svojim plećima podnijela posljednje mjesto na "Evroviziji" zbog raspada ondašnje Jugoslavije, pa sve do pjevačice koja je njegovala kvalitetan zvuk pred naletom turbo-folka i rijaliti zvezde, kako je obično pamte noviji naraštaji.

Životna priča Dragane Šarić, kako je glasilo građansko ime ove neobične umjetnice sve dok ga nije nedavno promijenila u Dana Todorović, obiluje mnoštvom uspona, padova i neočekivanih odluka, a dovoljno je nabrojati samo bijeg u Egipat gde je godinama nastupala u jednom hotelu budući da joj nije laskao epitet jedne od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, ili odbijanje menadžera slavnog benda "U2" da od nje napravi svjetsku zvijezdu.

2fb0100055a232b7b6528a35392c042d

Važnu ulogu u njenom životu odigrao je otac Milisav Šarić, džez-muzičar zbog kog je, prema vlastitom priznanju, cijelo svoje rano detinjstvo provela putujući širom svijeta, budući da je on tada bio na turneji.

Naime, u doba rođenja vlasnice hita "Brazil" roditelji su bili u ranim 20-im godinama, te su je kao tromjesečnu bebu poveli na put dug preko 1000 kilometara, pošto je prvi Šarovićev ugovor bio vezan za Kopenhagen.

Milisav je tada, sa svojim sastavom u kom je svirao saksofon i flautu, nastupao po vojnim bazama širom Evrope, te je tako Bebi Dol odrasla uz njegove kolege muzičare koji su joj, između ostalog, i prenijeli ljubav prema putovanjima i muzici.

632f58b05705f54e6299682394533dcd


- Imala sam pravo džez-djetinjstvo! I dan danas spavam kao top jer sam u djetinjstvu bila primorana da spavam dok u sobi do moje moj otac vježba skale na saksofonu - izjavila je svojevremeno Bebi za jugoslovensku štampu.

U nastavku prisjećanja na odrastanje tokom 60-ih godina prošlog vijeka, pjevačica je istakla da je otac oblikovao njen muzički ukus, te da je, za razliku od ostalih djevojčica koje su džeparac trošile na lakove za nokte, ona kupovala ploče.

4bc42b9ae116691c2c4cc5794c58e6f0

Putovanja po Evropi prestaju onda kada Šarićeva kreće u prvi razred osnovne škole, nakon čega samo tokom raspusta posjećuje oca na turnejama.

Iz poštovanja prema njemu i ostatku porodice, Dragana Šarić preuzima scensko ime "Bebi Dol" kako bi zaštitila porodično prezime, odnosno kako se ono ne bi "povlačilo po štampi".

U intervjuu za Puls, koji je Milisav Šarić dao još 2013. godine, istakao je da mu nije žao što nema unuke, te da se nikada nije pokajao što je ćerku vaspitao u "zapadnom fazonu".

1487ae20d6237cf09a921b4b83699965

Između ostalog, on je tada istakao da ne voli nijednu pjesmu svoje mezimice.

 

Izvor: Pulsonline.rs

Ne propustite