JECAJI U SKUPŠTINI : Slike iz života ŠAULIĆA slomile mnoge

Show
JECAJI U SKUPŠTINI : Slike iz života ŠAULIĆA slomile mnoge
.

U toku govora Šabanovog menadžera Gorana Jovanovića emitovan je video na kojem su sažeti momenti iz života kralja narodne muzike, a koji su njegovim prijateljima bili i više nego bolni za gledanje.

A ovim riječima se Goran oprostio od Šaulića:


 

"Nema više našeg Šabana! Ova rečenica koja se poput oblaka bola nadvila nad Balkan te tužne nedjelje ujutru, dragi moj prijatelju, i dalje zvuči kao košmar iz kog ćemo se svakog trenutka probuditi jer kako ti možeš uopšte otići."

"Kako kad su tvoje pjesme besmrtne? Svima onima koji su ikad čuli za tebe, voljeli, patili, veselili se i tugovali uz tvoj glas, prazninu nikad neće moći popuniti. Pre svega prazninu tvoje Gordane koju si toliko volio, tvoje dejce, unuka, kumova. Njima ostaje ponos što će moći da kažu da su potomci jednog velikog Šabana Šaulića."

"Ostaje ljubav koju si im darivao nesebično, nemetljivo, onako kako si samo ti mogao. I ostaju pjesme, pjesme koje niko neće sa toliko duše otpjevati. Želim da vjerujem da tamo negdje sediš sa zabačenim štapom i pjevušiš najljepše melodije. Zbog svega ovoga ja odbijam da ti kažem "Zbogom" prije nego što ti kažem "Hvala" A sada, veličino, vrijeme je da se i ti malo odmoriš. Kralj muzike je sišao sa scene, legenda će živjeti vječno" rekao je on i zaplakao dok je cijela sala aplaudirala u suzama.

 

Ne propustite