OVO VAM MOŽE UNIŠTITI TELEFON! Evo kada nipošto ne smijete da punite vaš telefon

E buraz
OVO VAM MOŽE UNIŠTITI TELEFON! Evo kada nipošto ne smijete da punite vaš telefon
.

Mnogi se žale kako im baterija prekratko traje, kako se uređaj sam isključuje ili je mnogo sporiji nego kada je bio nov. Iako količina instaliranih aplikacija, slobodne memorije i samog hardvera ima velikog uticaja na usporenje rada, nekada smo za probleme u radu krivi i mi sami. Huffington post je sastavio listu nekoliko grešaka koje većina vlasnika iPhone i drugih pametnih telefona svakodnevno pravi.

naslovna

Vrijeme je da počnete da gasite svoj telefon

1

U nekim vremenskim intervalima zaista biste trebali da ugasite svoj telefon ili smartfon, jer će u suprotnom vaša baterija brže “umirati“. Ako telefon koristite kao jutarnji alarm slobodno ga ugasite, jer većina telefona može da aktivira alarm i kada je isključena.

Isključujte Wi-Fi i Bluetooth

2

3

Kad su vam uključeni Bluetooth i Wi-Fi, a ne koristite ih, oni samo troše energiju. Dok svakodnevno idete na posao ili šetate gradom, malo je vjerovatno da ćete često koristiti ijedno od tog dvoje, stoga ih radije ugasite i upalite samo onda kad vam zatrebaju.

Vremenske neprilike su neprijatelj telefona

4

Vaš pametni ili obični telefon nije predviđen za rad na ekstremnim temperaturama; možete isprazniti i pokvariti bateriju ili protiv svoje volje ugasiti uređaj. Ne koristite smartfone na suviše niskim ili visokim temperaturama ili ga barem zaštitite noseći ga u torbi ili u unutrašnjem džepu jakne.

Ne punite telefon tokom noći

5

Puniti telefon noću je praktično, ali ne i tako dobra ideja. Ostavljati ga na punjaču nakon što se baterija u potpunosti napunila može oštetiti vašu bateriju, stoga ga radije punite preko dana i isključite iz struje kad se uređaj napuni do kraja.

Ne koristite bilo kakve punjače

6

Applovi i originalni punjači drugih telefona i smartfona su skupi, ali su vrijedni uloženog novca. Punjači drugih proizvođača u kombinaciji sa vašim uređajem mogu izazvati pregrijavanje telefona, pa čak i požare i eksplozije.

Očistite telefon povremeno

7

Suočite se s činjenicom da je vaš telefon leglo bakterija! Istraživanje je dokazalo da daske za WC i posude za hranu kućnih ljubimaca imaju na sebi manje bakterija nego, recimo iPhone. Iz Appla preporučuju da svoj uređaj redovno čistite mekanom krpom i neagresivnim rastvorom za čišćenje i poliranje. Možete ga čak i obrisati krpom, koja je pethodno umočena u vrlo malo alkohola. Isto važi i za druge vrste ređaja.

Nemojte snimati vertikalne video zapise

8

Ovim postupkom ne štetite svom uređaju niti sebi, ali zato nervirate sve ostale koji taj video žele da gledaju.

Ne propustite