ISPLIVALA TAJNA: Evo čime se ILDA ŠAULIĆ BAVILA PRIJE PJEVANJA, nismo mogli ni slutiti!

Show
ISPLIVALA TAJNA: Evo čime se ILDA ŠAULIĆ BAVILA PRIJE PJEVANJA, nismo mogli ni slutiti!
.

Prije nego što je osvojila estradu pjesmom "Stani dušo da te ispratim", Ilda Šaulić bila je teniserka. 

1

Čitavo djetinjstvo i tinejdžerske dane, posvetila je bijelom sportu. Svojevremeno bila je među 500 teniserki sa WTA liste, putovala na turnire i svakodnevno trenirala.  U jednom trenutku života, kćerka "kralja narodne muzike" Šabana Šaulića, okačila je rekete o klin, i poželjela da se bavi pjevanjem za šta je od malena pokazivala talenat.

Iako je tokom njene teniske karijere, ulazila u estradne vode kao prateći vokal svom ocu, Ilda nije imala priliku da se bavi tim poslom poput Šabana. Upravo je on bio razlog što nije kročila na estradu ranije, već u 27. godini, iza leđa "kralja". 

2

Ilda danas kaže da ne žali što nije ostala u svijetu tenisa.

Imala sam u životu taj trenutak koji je vjerovatno bio maksimum tadašnjih mogućnosti i odluka. Profesionalni sport koliko daje, podjednako vam i uzima. Gubite vrijeme za mnoge druge aktivnosti i ciljeve. Sve se svodi na treniranje i putovanja. Međutim, u tome pronalazim ono najpozitivnije, odrastala sam na zdrav način, baveći se sportom, upoznala sam sjajne ljude s kojima i danas evociram uspomene iz tih dana - kazala je za magazin Story u jednom intervjuu.

3

Ilda je nedavno kompilacijom hitova proslavila deset godina muzičke karijere, a svojoj publici poklonila je i dvije nove pjesme, piše CdM.

Ne propustite