OSNIVAČ KINESKOG GIGANTA HUAWEI O VELIKIM AMERIČKIM PRITISCIMA: "Ne mogu nam ništa, niko više ne može zaustaviti Huawei"

Aktuelno
OSNIVAČ KINESKOG GIGANTA HUAWEI O VELIKIM AMERIČKIM PRITISCIMA: "Ne mogu nam ništa, niko više ne može zaustaviti Huawei"
.

Osnivač kineskog tehnološkog giganta Huawei, Ren Zhengfei, dao je ekskluzivni intervju za BBC u kojem se osvrnuo na američke pritiske te na uhićenje njegove kćeri, financijske direktorice Huaweija, Meng Wanzhou, u Kanadi.

Po pitanju uhićenja Meng (uhićena je u Kanadi na zahtjev SAD-a koji je traži, kako ističe američko pravosuđe zbog pranja novca i krađe trgovinskih tajni, očekuje se njeno izručenje u SAD) Ren je rekao kako je posve jasno da je riječ o politički motiviranom uhićenju, prenosi BBC. 
Podsjetimo, SAD je pokrenuo žestoku kampanju protiv kineskog Huaweija tvrdeći kako predstavljaju "sigurnosnu prijetnju" te kako njihovi uređaji (primarno pametni telefoni) "špijuniraju za Peking". Trenutačno SAD vrši veliki pritisak na europske zemlje tražeći od njih da zabrane Huawei proizvode, naročito one koji će se koristiti novom 5G tehnologijom.

"Nema šanse da nas SAD zdrobi", poručio je Ren. "Svijet ne može bez nas jer smo napredniji", istaknuo je.

Navodi kako je svjestan da bi gubitak tržišta bio određen udarac, no uvjeren je kako ništa ne može zaustaviti Huawei. "Kada se svjetla ugase na Zapadu, Istok će sjati. Kada bude mrak na Sjeveru, ostat će Jug. Amerika ne predstavlja svijet, Amerika je samo jedan dio tog svijeta", poručio je Ren Zhengfei.

 

Ne propustite