SARAJEVO

Akcija Federalne uprave policije u Sarajevu, jedna osoba uhapšena

Objavljeno:19.02.2019 - 14:20
A A A Times Arial

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „BIC“, na području Sarajevskog Kantona, u cilju dokumentovanja osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Iznuda“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i hapšenje jedne osobe iz Sarajeva inicijala H. M. (1963) koje je od ranije poznato kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koje se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satima na području općine Centar - Sarajevo, od jedne osobe iznudio 5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

Prilikom hapšenja i pretresa navedene osobe pronađen i izuzet je novac u iznosu 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenih krivičnih djela.

Osoba uhapšena osoba bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!