ON JE BIO U AUTU SA ŠABANOM U TRENUTKU NESREĆE, A SAD JE SVE ISPRIČAO: "Šaban je sjedio naprijed, PADAO SAM U NESVIJEST I BUDIO SE"

Aktuelno
ON JE BIO U AUTU SA ŠABANOM U TRENUTKU NESREĆE, A SAD JE SVE ISPRIČAO: "Šaban je sjedio naprijed, PADAO SAM U NESVIJEST I BUDIO SE"
.

Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj kada je na automobil u kojem se nalazio pjevač svom silinom naletio na automobil za čijim je volanom bio pijani Nijemac.

Šabanova supruga Goca uspjela da se čuje sa kumom Bobanom Stojadinovićem, koji je takođe bio u kolima kada se nesreća dogodila.

- Goca me je zvala nebrojeno mnogo puta. I mene i Šabana. Telefon je zvonio sve vrijeme, a ja sam nekako uspio da se javim kad su me odvezli u bolnicu. Rekao sam joj da sam povrijeđen i da Šaban nije pored mene. Nisam ni znao šta se desilo - ispričao je povrijeđeni svjedok ove nesreće.

1

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpio višestruke teške povrede:

- Imam polomljenih 6 rebara i pršljen vratni mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni dio mi je pukao, ne mogu da se pomjerim iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomjerim. Mnogo mi je teško, sve me boli. Sad idem da me operišu. Ne znam ni kako sam ovo preživio, ne znam ni da li ću ostati živ. Ne mogu da se pomjerim ni milimetar.

Sav sam izlomljen od glave do pete. Mnogo mi je teško - ispričao je Slobodan Stojadinović i onda se s teškom mukom prisjetio kako je izgledala nesreća. 

759803-saban-saulic-ls

- On nas je udario. Ja sam sjedio pozadi. Ne znam kako sam preživio. Padao sam u nesvijest i budio se. Sećam se da je Mirsada udario taj neki sintisajzer koji je bio pozadi. U glavu ga je udario. Sve su nas odveli u različite bolnice. Maloprije sam čuo da je Mirsad umro, a sad mi kažu da je ipak živ, ali da je teško - priča Stojadinović koji nema nove informacije o pijanom Nemcu koji ih je udario.

- Bili su neki radovi na putu, tri trake su se spajale u jednu. Taj je naletio na nas. Dok su spasioci pokušavali da me izvuku, vidio sam kako oživljavaju Mirsada, ali Šabana nisam vidio.

saban-saulic-610x350

Njega su već bili odvezli. Tek poslije sam čuo... Kažu da mu je stalo srce, a možda je i ta njegova aorta pukla. Ne znam- ispričao je Šabanov kum neposredno pred operaciju.

(Novi.ba/Alo.rs)

Ne propustite