Evo kako da prepoznate ŠKART robu : U radnjama nam ovo uvaljuju za DEBELE pare

E buraz
Evo kako da prepoznate ŠKART robu : U radnjama nam ovo uvaljuju za DEBELE pare
.

Poznati brendovi imaju dosta imitatora koji su toliko dobro urađeni, da ih je ponekad teško prepoznati da li su pravi ili lažni. Zbog toga smo riješili da podelimo sa vama neke savjete koji bi vam pomogli pri sljedećoj kupovini uređaja.

1. Pogledajte uputstvo za korišćenje

1

Uputstvo za korišćenje je poput pasoša za uređaje. Sve važne informacije o uređaju treba da se nalaze na jeziku zemlje gde je kupljen. Ako je napisano na nekom drugom jeziku koji ne razumijete, onda je prokrijumčareno ili je lažno.

2. Obratite pažnju na materijal

2

Bilo koji materijal, bilo da je od plastike, gume ili aluminijuma, mogu biti visokog ili niskog kvaliteta. Poznati brendovi ne štede na materijalima. Plastični poklopac treba da bude gladak, bez šavova ili drugih nepravilnosti. Lažni uređaj otkriva jeftinu plastiku sa mat nijansama ili nepravilnim površinama.

3. Provjerite font

3

Logo je lice svake marke i zaslužuje posebnu pažnju. Napravljen je tako da i nakon mnogo godina upotrebe može biti prepoznatljiv. Fontovi i simboli treba da budu glatki, čitljivi i izdržljivi. Kod lažnih natpis je ili pogrešan ili ga nema.

4. Provjerite punjač

4

Punjač treba da bude prilagođen za korišćenje u vašoj zemlji. Ako vas neko pita da li hoćete da kupite adapter ili čak poseban punjač, to je znak upozorenja. Punjači poznatih brendova nemaju šavove između plastičnih dijelova ili drugačije boje. Ne zaboravite, brendovi su odgovorni za vašu sigurnost pri korišćenju njihovih aparata, zbog čega imaju kvalitetnu izolaciju i završnu obradu.

5. Dobro pogledajte utičnice i kablove

5

Kvalitet žica je jedan od najočiglednijih znakova da li je proizvod falsifikat. Original je čvrst i ravnomjeran, dok je lažan iskrivljen i labav. Ponekad se dužina utikača ne poklapa sa dubinom utičnice. Obratite pažnju na kvalitet izolacije i simbole na njemu. Žica treba da bude fleksibilna, pa čak i boje i oznake.

6. Cijena

6

Ovo možete da provjerite prije nego što kupite proizvod, pa čak iako kupujete preko interneta. Postoji dobar razlog zašto je cijena toliko niska i ni jedan od razloga nije dobar. Ako vidite da je neki uređaj duplo jeftiniji od normalne cijene, budite alarmirani - jer postoje velike šanse da je ukraden ili prokrijumčaren. Uvek kupujte od provjerenog kupca i gledajte da cijena bude izvodljiva.

7. Dostupnost

7

Ovo je vrlo efikasan i jednostavan test da li je uređaj lažan. Ako uređaj nije dostupan u vašoj zemlji, kako ga prodavac prodaje? Razmislite o tome. U pitanju je falsifikat, sumnjiv uvoz ili prevarantski sajt. Ako želite da kupite proizvod koji nije namijenjen vašem tržištu, onda nešto nije u redu.

8. Provjerite pakovanje

8

Proizvođači falsifikovanih proizvoda često zanemaruju dizajn pakovanja, dok zvanični prodavci brinu i o najmanjem detalju na pakovanju svojih proizvoda. Provjerite kakav je kvalitet štampe: font treba da bude čitljiv. Ništa ne smije da bude labavo unutar pakovanja. Proizvođači uvijek poprave svoju robu tako da ništa ne bude oštećeno prilikom transporta. Pakovanje treba da bude besprijekorno.

9. Garancija

9

Uvijek provjerite uslove garancije proizvođača. Ako kupujete električnu robu, garancija treba da bude obavezna. U njoj treba da se nalazi mogućnost za zamjenu ili popravku sa imenom proizvoda. Uz pomoć ovoga možete biti zaštićeni od kupovine lažnog proizvoda. Ne kupujte u žurbi, već provjerite detaljno svaki aspekt.

10. Dugmići

10

Jedan od glavnih aspekata fizičkog kvaliteta su položaj dugmića. Veoma je važno da provjerite tačnu poziciju i kvalitet. Na primer, na originalnom iPhone-u dugme za režim "spavanja" se nalazi u gornjem desnom uglu, dok je prekidač za zvuk sa lijeve strane. Ako su tasteri smješteni negdje drugdje, onda je uređaj lažan.

Ne propustite