Svi znamo šta znači kad svrbe dlanovi: A rijetko ko zna da KAD VAS SVRBE PRSTI, sprema vam se OVO

Zanimljivosti
Svi znamo šta znači kad svrbe dlanovi: A rijetko ko zna da KAD VAS SVRBE PRSTI, sprema vam se OVO
.

Koliko ste puta kada vas zasvrbi dlan dobro razmislili da li je u pitanju lijevi ili desni, jer nije svejedno da li će novac stići ili otići? Sa tim narodnim vjerovanjem su svi upoznati, ali da li ste znali i za ova?

Dobro znamo da, kada nas zasvrbi desni dlan - znači da je vrijeme da nešto platimo. S druge strane, kada zasvrbi lijevi dlan, rijetko ko se ne obraduje jer je to vjesnik skorog priliva para. Malo slabije poznato vjerovanje, a vezano za svrab dlanova, glasi da, kada već dobijete novac u taj lijevi dlan, njime obavezno protrljate kosu i kažete "koliko dlaka, toliko para".

Uz to, kada smo već kod novca, vjerovanje kaže da, ukoliko jedete mrvice sa stola, imaćete ga napretek.

ukocenost-prstiju-lijeve-ruke

Nego, vratimo se na svrabove - jer se to dešava i tabanima. A kada oni zasvrbe, vrijeme vam je da pakujete kofere - ali samo ako svrbi lijevi taban. Ako je u pitanju desni, slobodno se opustite, ne idete nigdje.

Uz laktove, tabane i dlanove, nekada svrbe i prsti, a to znači da će na njima uskoro zasijati vjerenički prsten. A kada već govorimo o udaji i ženidbi, ako vam se desi da vam zapadne jaje sa dva žumanceta, ukoliko u njima ima crnih tačaka, to je veoma loš znak. Još je gori znak  ukoliko dobijete jaje bez žumanceta.

Kada brada zaigra, znači da će vas uskoro posjetiti neko drag. Ako vam zvoni desno uho, stižu dobre vijesti, a u suprotnom se spremite na neprijatnu vijest. Kada nos svrbi, to znamo svi, biće ljutnje, a ako vam igra oko, znači da će biti i suza.

1005x635

Ako vam se dogodi da se ugrizete za jezik, znači da vas je neko opasno lagao u vezi nečega.

Ne propustite