ŠABAN JE VIŠE PUTA IZBJEGAO SMRT, ALI DANAŠNJA NESREĆA JE BILA KOBNA: Jednom su ga čak htjeli i UBITI!

Aktuelno
ŠABAN JE VIŠE PUTA IZBJEGAO SMRT, ALI DANAŠNJA NESREĆA JE BILA KOBNA: Jednom su ga čak htjeli i UBITI!
.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, mogli bismo reći, nije imao sreće te se više puta našao u situaciji da se bori za život. Ono što je najinteresantnije od svega jeste da su ga u Beču  2016. pokušali ubiti.

- Izboli su me nožem u haustoru. Kad sam ušao u hodnik, jedna me ruka uvukla u mrak te sam osjetio nož u leđima. Budući da sam bio sportaš, gledao sam kako da pobjegnem. Počeli su me bosti u leđa. Sreća što me nisu pogodili u živac. Tada su prišla neka dvojica, a jedan od njih me je udario bokserom. Imao sam ogrebotinu po licu. Mislio sam da sam iskrvario, ali i da će vidjeti da nisu završili posao - prepričavao je svojevremeno  Šaulić na televiziji "Pink" kako je umalo izgubio život.

No, iako je preživio napad, nastavio je živjeti u strahu.

- Stalno sam mislio da će se vratiti kako bi završili posao. Na kraju sam s prijateljem otišao u Beograd - ispričao je Šaban.

sc-saban

Zbog problema s trbušnom aortom, iste te, za njega tragične, 2016. završio je na hitnoj operaciji.

Imao je začepljenje trbušne aorte, koje liječnici nazivaju tempiranom bombom. Bojali su se da neće preživjeti, no Šaban se nije dao.

Ipak, najopasnija situacija u kojoj se Šaulić našao bila je, ni manje ni više, nego gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao. 
- Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli pucati iz Heklera. U sali su ispalili nekoliko metaka. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani - prepričavao je kasnije Šaban kako je preživio susret s njemačkim 9-milimetarskim automatskim puškama.

saban-udes-620x350

Jedan od napadača tada je povikao: "Svi dolje. Vadite pare, satove i telefone."  Njih četvero je kontroliralo goste, dok su ostali stajali ispred restorana kako bi čim lakše i brže pobjegli. Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom njemu rekli da može ustati.

0-saban-foto-v-danilov-620x0

Ovo nam govori da je Šaban mnogo puta uspješno izbjegao smrt iako se s njom susretao 'oči u oči'. Međutim, kralj narodne muzike, nažalost, nije uspio da se izbori i jutros. On jeste preživio na mjestu nesreće, uspio je stići i do bolnice ali ga je srce izdalo iako su ljekari dali sve od sebe da mu spase život.

Ne propustite