ŠABANA IZDALO SRCE: Bio je živ u bolnici, ljekari dali sve od sebe da ga vrate u život!

Show
ŠABANA IZDALO SRCE: Bio je živ u bolnici, ljekari dali sve od sebe da ga vrate u život!
.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, koju je doživio poslije nastupa u Bilefeldu u klubu Farinda. Kolege i kolegice  Šabana Šaulića u potpunom su šoku i konstantno objavljuju svoja osjećanja na socijalnim mrežama. 

tre

Menadžer koji je sinoć organizovao nastup Šabana Šaulića u Njemačkoj, Bogdan Markata, oglasio se i otkrio šta se zaista dogodilo u bolnici:

– Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvijek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi tako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina- rekao je on.

d1

Porodica Šaulić trenutno proživljava najteže trenutke zbog smrti Šabana, ali su smogli snage da se oglase saopštenjem.

– Sa velikim bolom i neizmjernom tugom obaviještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana – poručila je Šabanova porodica.

d

Podsjetimo, kako se nezvanično saznaje, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se nesreća dogodila. Automobilom nije upravljao on, već je imao vozača. Sa njim je bio i njegov kum koji je takođe povrijeđen.

Kako njemački mediji javljaju, pijani vozač automobila marke “mazda” zakucao se u njegov automobil. Prema nezvaničnim informacijama vozač nije imao dozvolu. Iako su ljekari dali sve od sebe da spasu kralja narodne muzike, nisu uspjeli.

Ne propustite