Užas u KBC-u Zagreb: Muškaracu zaboravili gazu u prsnom košu nakon operacije, a onda je nastao haos

Region
Užas u KBC-u Zagreb: Muškaracu zaboravili gazu u prsnom košu nakon operacije, a onda je nastao haos
.

Muškarac iz Đurđevca kojeg su operirali u KBC-u Zagreb tužio je bolnicu za odštetu od 75.000 kuna jer su mu kirurzi u grudnom košu zaboravili malu gazu.

Kako prenosi podravski.hr, Franjo iz Đurđevca imao je operaciju pluća u KBC-u Zagreb 2011. godine, kada mu je otklonjen donji dio lijevog plućnog krila radi uklanjanja tumora.

op

2014. godine počeo je osjećati tegobe i bolove na mjestu reza, a nakon što su obavljene pretrage, Franjo je ponovno operiran u KBC-u Zagreb u travnju 2015. godine.

Ostavili mu gazu u grudnom košu

Na operaciji koja je izvedena 2015. godine ustanovljeno je da je u operaciji 2011. godine u prsnom košu zaostala mala, tzv. tupfer gaza.

U tužbi je navedeno kako je zbog toga trpio "intenzivan i dugotrajan strah radi neizvjesnosti je li u konkretnom slučaju riječ o recidivu maligne bolesti, dugotrajni strah tijekom liječenja i neizvjesnost za ishod liječenja s obzirom na nastale tegobe, da je trpio duševne boli zbog smanjenja životne aktivnosti, zatim fizičke bolove te duševne bolove radi naruženja te mu je bila potrebna tuđa pomoć i njega".

Kirurg koji ga je i drugi put operirao naveo je da je nakon što je otvorio prsni koš na istom mjestu gdje je obavljena prethodna operacija uočio tvrdu tvorbu koju je zarezao, nakon čega se iz iste izlio gnojni sadržaj, javlja podravski.hr.

Sud presudio u njegovu korist

"Nakon toga, pincetom sam pretražio gnojnu vrećicu i izvadio malu gazu veličine tri do četiri centimetra. Sljedeći dan rekao sam pacijentu da suspektna tvorba nije recidiv karcinoma, nego mu je nakon prve operacije u tijelu ostao tupfer", priznao je kirurg.

Za pretrpljeni strah Općinski sud u Koprivnici je Franji dosudio oko 27.200 kuna, a za imovinsku štetu zbog ponovljene operacije oko 5500 kuna. Usto moraju pokriti i 21.000 kuna troškova postupka.

KBC Zagreb će se žaliti na prvostupanjsku presudu.

Ne propustite