OVO JE PRAVA ISTINA: Ovo sve žene moraju znati o silikonima!

Praktična žena
OVO JE PRAVA ISTINA: Ovo sve žene moraju znati o silikonima!
.

Ukoliko imate male grudi i to vam utiče na samopouzdanje danas to jednostavno možete riješiti. Međutim, svako ima određena pitanja kada se radi o estetskim zahvatima pa tako i o ovom, nejčešće traženom. Stoga, krenimo sa odgovorima.

Da li je vježbanje prirodni neprijatelj većeg poprsja?

Vježbanje je uvijek dobro za zdravlje. Savjetuje se da nakon svakog hiruruškog zahvata pa tako i nakon povećanja grudi, vježbate. Naravno, laganije dok se potpuna tjelesna aktivnost savjetuje nakon 6 do 7 sedmica nakon povećanja grudi.

silikon-ruke

Hoće li se grudi objesiti ako se ne nosi grudnjak ili top?

Neće! Na obješene grudi utiče isključivo veličina grudi i sila teže. Osim hirurških zahvata postoje li drugi načini kojima možemo održavati željeni izgled grudi?

Nažalost, ne postoje. Kako bi žena postigla željeni izgled grudi, izvode se estetski zahvati poput povećanja, zatim kombinacija podizanja i povećanja ili podizanja i smanjenja grudi. Postoje i drugi zahvati ali ovo su najčešći.

images-1

Utiču li implantati na dojenje?

Žene s implatantima mogu najnormalnije dojiti i nemoju nikakvih problema ni tokom ni nakon trudnoće. Preporuka je nakon povećanja grudi pričekati 6 mjeseci do trudnoće kako bi se tkivo oporavilo. Nakon toga može se uredno dojiti jer dojka ostaje funkcionalno aktivna bez obzira na implatante.

U poređenju sa stanjem prije 15-ak godina, kolika je razlika u kvaliteti materijala i da li je tehnika napredovala? 

Tehnologija izrade napredovala je u smislu da su implatanti sve sigurniji i kvalitetniji. Također, sve su sličniji tkivu samih dojki pa tako daju prirodniji izgled i opip. Postoje dva glavna oblika implatanata, okrugli i anatomski, ali je i vrlo veliki broj modela. Preporučuje se zamijeniti implatante 10 godina nakon operacije međutim, ako su dijagnostičke pretrage uredne onda mogu trajati i duže.

199956

Koliko traje oporavak nakon zahvata?

Sedam dana, s tim da su prva tri-četiri dana nakon zahvata bolovi jači a onda se narednih sedam dana postupno smanjuju. U vrlo rijetkim slučajevima oni mogu trajati duže.

Ne propustite