NAKON ŠTO JE GAČIĆ UBIJEN, NA NJEGOVOM PROFILU SE POJAVILA OVA PORUKA: Svi su ostali bez teksta

Aktuelno
NAKON ŠTO JE GAČIĆ UBIJEN, NA NJEGOVOM PROFILU SE POJAVILA OVA PORUKA: Svi su ostali bez teksta
.

"Ni u protekla dva dana još se niko nije javio da preuzme tijelo Edina Gačića. Obdukcija je završena i nekih novih detalja nema, sem što čekamo nalaz vještaka." - ovo je za sarajevski medij potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

edingacicfb

Obdukcija tijela je jučer obavljena u prosekturi groblja “Bare”, kojim upravlja preduzeće “Pokop”.

U pojedinim medijima se pojavila informacija da bi Tužilaštvo KS-a i MUP KS-a trebali sahraniti četverostrukog ubicu, nakon što se njegova sestra nije javila da bi preuzela tijelo, kao ni rodbina (ima je i u Španiji), koja se Edina odrekla.

edin-ns

JAVIO SE ČOVJEK KOJI JE LIJEČIO EDINA GAČIĆA, OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALJE: "Sada svi ovo trebaju znati"

“Provjerila sam informacije sa tužiocem i kako sada stvari stoje, tijelo Gačića će preuzeti “Pokop”, koji bi ga trebali sahraniti na nekoj od slobodnih lokacija. No, više detalja bit će poznato nakon što dođe nalaz vještaka. Uostalom, dok je tijelo o prosekturi groblja “Bare” uvijek postoji mogućnost da se neko javi”, kazala je Azra Bavčić.

edin

Facebook se jedino oprostio sa Gačićem tako što je odmah na njegov profil automatsku poruku kada njihov koristnik nastrada, tako da su se jedino oni, tačnije automatski oprostili od Edina Gačića kojeg ne želi pokopani ni porodica koja se odrekla višestrukog ubice.

edin-1

Podsjetimo, Gačić je likvidiran u akciji specijalaca u utorak, 12. februara, nešto prije 17 sati, u brdima iznad Zabrđa.

Prije toga Gačić je ubio četiri osobe – svog saborca iz odreda El Mudžahid ubio je 6. augusta 1998., majku Sifetu je usmrtio 2002. godine u Zenici.

 

Ne propustite