Davor Dragičević opoziciji: Zaštitite narod!

Aktuelno
Davor Dragičević opoziciji: Zaštitite narod!
.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obratio se javnosti pozivajući opoziciju iz Narodne skupštine bh. entitita Republike Srpske da stane uz narod i zaštiti ga od "samovolje vlasti koja svakodnevno zabranjuje kretanje".

Ponovio je kako Tužilaštvo RS "ne radi na rješavanju organizovanog ubistva Davida Dragičevića", a da je Narodan skupština "privatna firma Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostalih, a ne narodna institucija".

"Vidjeli ste materijale, čuli ste inspektora Miloša Bandića. Možete li zamisliti šta je moje dijete proživljavalo šest dana i šest noći u njihovim kandžama, do tih institucija? Svi iz opozicije koji su bili na trgu prekršili su sva obećanja. Nijedan častan i pošten čovjek ne može uraditi ništa u NSRS-u i ne treba niti jednog momenta sjediti u klupama s ubicama Davida Dragičevića i drugih", kazao je Dragičević, prenose bh. mediji.

Izrazio je ogorčenost zbog zabrane šetnje ulicama grada grupi "Slobodni građani Banje Luke" i pozvao opoziciju da stane na čelo, u sredinu i na kraj kolone sutra, iako je skup zabranjen, i pokažu da su spremni braniti svojim životima narod koji im je dao glas i povjerenje.

"Sjedeći u skupštinama dajete im legitimitet, vodeći djecu u školu dajete im legitimitet, radeći u njihovim firmama dajete im legitimitet. Opozicijo, dajete im legitimitet da i dalje ubijaju. Nikada nije bila gora situacija. Kakav konsenzus pravite za srpski ili bilo koji drugi narod? Pravite konsenzus za zločince i ubice", naglasio je. 


Poručio je da će se vratiti, ali ne da bi išao u zatvor i da bi ga ubili, već će to učiniti na svoj način. 

"Neće me živog uhvatiti. Borit ću se za istinu i pravdu do kraja života", istakao je.

Građanima je rekao da se moraju probuditi, jer im neće dati da udišu zrak te se zahvalio svima koji su i dalje uz njega. Porodici Memić poručio je da je mislima uz njih na najteži dan kada se navršavaju tri godine od stradanja njihovog sina Dženana.

Pripadnici grupe "Pravda za Davida" već više od 300 dana prosvjeduju u Banjoj Luci tražeći okončanje istrage o smrti 21-godišnjeg mladića koji je pronađen mrtav u martu prošle godine.

Policija je pripadnicima grupe zabranila okupljanje na središnjem banjalučkom trgu no oni su nakon toga nastavili dolaziti pred pravoslavnu sabornu crkvu gdje i sada svake večeri pale svijeće i time podsjećaju na Davidovu smrt.

Davor Dragičević posljednji put je viđen 30. decembra na protestima grupe "Pravda za Davida", kada mu se izgubio trag. Od tada se nekoliko puta oglasio putem društvenih mreža. 

 

(Novi.ba/Agencije)

Ne propustite