DAVOR DRAGIČEVIĆ: Ja u Bosnu više ne mogu doći, ubit' će me!

Aktuelno
DAVOR DRAGIČEVIĆ: Ja u Bosnu više ne mogu doći, ubit' će me!
.

Davor Dragičević svoju borbu za pravdu, svog Đakca, nastavlja van granica Bosne i Hercegovine. Oduzeli su mu kako kaže praktično sve. Davida, Davidovu sobu, psa, dom, domovinu...

Sva dešavanja u Bosni i Hercegovini prati iz neke puno normalnije, zdravije sredine. Ma koliko daleko otišao, od onoga što se dešava na brdovitom Balkanu ne može i ne želi pobjeći. Danas osjeća, kako kaže, bratovu bol.

- Evo, gledam malo vala, godišnjica Dženanova danas i poručio bih svom bratu Murizu i porodici Memić, kao i građanima koji su uz mene i uz njega da nema odustajanja. Znam da je težak dan, borba dosta dugo traje. Istrajan je Muriz i u svojoj boli i u svemu. Baš kao što smo nekada pričali nas dvojica, stojim iza tih riječi. Ne vjerujem, Murize, da ćemo ti i ja dobiti pravdu od ove države. I dalje stojim iza tih riječi i prema posljednjim saznanjima, pošto sam bio u ilegali, tek sada mi dolaze informacije - Dalida Burzić je imenovana ta sutkinju Suda BiH, pročitao sam pismo Alise Mutap i baš to potvrđuje te moje riječi. Ja ne vjerujem da ćemo ni Muriz, ni je dobiti pravdu i da će se ubice naše djece izvesti pred lice pravde. Nažalost, ali tako je - kaže Davor Dragićević za Radiosarajevo.ba.

davor-dragicevic

 Na pitanje kako je, Davor odgovara:

- Vraćam se u normalu, a naravno da ne mogu biti dobro. Istjerali su me iz moje kuće, iz mog grada, iz Davidove sobe, od Davidovog groba, od našeg cuke. Kako čovjek da se osjeća u bijelom svijetu, u tuđini? Hvala svim dobrim ljudima koji su mi pomogli da napustim Bosnu i Hercegovinu i koji mi i dan danas daju podršku i smještaj i sve ostalo. Nemam riječi za njih, ali naravno da je teško. Živite 50 godina jedan život i onda vam... Eto, ne znam šta da kažem - dodaje.

Iz Bosne i Hercegovine je otišao jer vjeruje da bi doživio istu sudbinu kao i njegov sin David, samo na mnogo perfidniji način.

davor-dragicevic-rsa-n-g-17

- Napustio sam državu zato što sam vjerovao da ću doživjeti Davidovu sudbinu. Njih niko nije interesovao u Banjoj Luci. Ni pozicija, a ni opozicija. Samo Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida. Oni bi ovo uradili na mnogo perfidniji način. Oni su htjeli da me zatvore, da provedem čitav život u zatvoru i da mi u zatvoru montiraju sudske procese. Ostalim kriminalcima da obećavaju smanjenje kazne i da me ubiju u zatvoru i da se taj slučaj zataška. Za sada im nije uspjelo, a ja ću se boriti do kraja. U grob kod svog sina neću dok rezultat ne bude u našu korist - ističe Davor Dragičević.

Informacija kako će tijelo Davida Dragičevića ekshumirati i prebaciti u Austriju gdje će se obaviti sahrana pojavila se u medijima.

suzana-i-davor-01

- To je istina, podnijeli smo zahtjev, rezervisano je grobno mjesto u Wiener Neustadtu gdje žive njegova majka Suzana i sestra Teodora. Tu će David Dragičević biti sahranjen bez pravde, ali će imati mir i spokoj. Nadam se, nakon, eto, koliko vremena da ću i ja moći da dođem na grob i da se isplačem. Da popričam sa svojim djetetom i da mu zapalim svijeću. A država, eto šta radi. Moram otkopavati svoje dijete, svoju dušu i nositi ga u bijeli svijet - ističe Dragičević.

Ne propustite