Draško Stanivuković napušta Bosnu i Hercegovinu zbog ugrožene sigurnosti

Bosna i Hercegovina
Draško Stanivuković napušta Bosnu i Hercegovinu zbog ugrožene sigurnosti
.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković danas je kazao medijima kako će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima.

''Vrlo je moguće da neću biti u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj. Razlog je lična bezbjednost koja je ugrožena'', rekao je on, a državu bi mogao napustiti već u narednih nekoliko dana.

"Još danas ću biti dostupan. Iznijet ću niz stvari, argumenata, činjenica i dokaza i narednih nekoliko dana neću biti dostupan iz više razloga. Ukoliko glasnogovornik MUP-a ne demantuje da je moj saradnik Ivan Begić odbio poligraf, što nije učiniio, ukoliko ne dostave dokaz da je on 12. februara saslušan, ja ću objaviti novi audio snimak", rekao je Stanivuković.

"Nije problem ni da ja odem u policiju, ali sa mnom mora ići 14 puta više ljudi nego onoliko koliko će me saslušati, uz prisustvo mog advokata. Jutros sam dobio novi videozapis. Ukoliko nastave s ovim pritiscima, naredne sedmice poslije medijske pauze objavit ćemo novi videozapis. Na svaku njihovu laž, mi imamo po jedan video ili audio zapis. MUP ima pune ruke posla da odgovori na niz pitanja. Nema potrebe da se pojavljujem u javnosti dok oni ne odgovore na ono na šta trebaju, a drugi je razlog moja lična sigurnost", rekao je Stanivuković.

 

Ne propustite