OVO SU NAVIKE USPJEŠNIH ŽENA! Usvojite ih još danas!

Praktična žena
OVO SU NAVIKE USPJEŠNIH ŽENA! Usvojite ih još danas!
.

Ako se pitaš kako neke žene stignu sve obaviti, a uz to uvijek izgledaju pune energije, možda je odgovor u načinu na koji one započinju dan.

Neke jutarnje navike pomoći će ti da se bolje organiziraš, imaš više energije i odvažno kreneš u dan – evo nekih koje su otkrile uspješne žene.

# Pokrenu se
Sigurno si imala priliku vidjeti kako se mačka ili pas nakon buđenja prvo dobro istegnu, a tek onda kreću skakutati uokolo. I naša tijela isto trebaju malo zagrijavanja prije nego krenu u dan. Danas, kad živimo sjedilačkim načinom života, više nego ikad nam treba malo jutarnjeg zgrijavanja. Započni dan ili jogom ili trčanjem ili makar šetnjom po kvartu i odmah ćeš početi opažati veliku količinu nove energije i oštriji fokus tokom cijelog jutra.

thingssuccessfulwomenhavefiguredout-759x500

# Ustaju na vrijeme
Kad zazvoni alarm, pred sobom imaš više izbora, a ono što odlučiš učiniti itekako će utjecati na ostatak tvog dana. Ako ugasiš alarm i ostaneš „još samo deset minuta“, propuštaš važnu priliku da treniraš svoju snagu volje. Uspješni ljudi ustaju kad im zazvoni budilica jer znaju što ih u suprotnom čeka. Pokušaj držati budilicu što udaljeniju od kreveta tako da se moraš ustati kako bi je ugasila. Puno teže ćeš se vratiti u krevet.

woman-on-phone-e1457624562884

# Ne provjeravaju mailove i poruke
Uzimanje mobitela u ruke čim otvoriš oči grozna je navika. Kad odmah po buđenju provjeravamo mailove ili čitamo poruke, prebacujemo svoje misli u petu brzinu, a to znači da si nismo priuštili potrebno mirno vrijeme koje našem mozgu treba da učinkovito započne dan. Zato, ako želiš da tvoj mozak bude ostatak dana u top-formi, odmah nakon buđenja zaboravi na svoje gadgete.

101740

#  Jedu pametno
Počinješ dan tostom i kavom? Ili, još gore, zašećerenim žitaricama?  Iako se ovo čine kao praktična rješenja za užurbana jutra, ona ti neće dati dovoljno energije koja ti je potrebna za dan. I šećer i kava će ti, doduše, dati brzinsku injekciju energije, ali će i prouzročiti da se već sredinom dana osjećaš – iscijeđeno.  Ujutro ti treba nešto što će polako otpuštati energiju, nešto bogato vlaknima i po mogućnosti, proteinima. Zdjelica zobene kaše s malo svježeg voća i orašastih plodova je vjerojatno najčešći doručak uspješnih žena.

# Imaju dnevni plan
Pitaj bilo koju uspješnu osobu ima li popis dnevnih prioriteta i vjerovatno će ti odgovoriti da bez njega ne funkcioniše. Popis im pomaže da ostanu fokusirani na obavljanje onoga što im je najvažnije.  Jednostavno ispiši najvažnije obaveze tog dana na papiriću (bolje nego na mobitelu) i nosi sa sobom.

Ne propustite