UPOZORENJE LJEKARA: Svi ovako kuhate vodu, A TAKO MOŽETE DOBITI RAK, ODMAH PRESTANITE!

Zdrav život
UPOZORENJE LJEKARA: Svi ovako kuhate vodu, A TAKO MOŽETE DOBITI RAK, ODMAH PRESTANITE!
.

Mnogo puta se dogodi da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa ponovo uključite kuhalo … Ili jednostavno pustite da voda malo duže kuha dok pripremite kafu.

Jeste li ikada razmišljali da li je to štetno?

Nažalost, jest, piše healthi-holistic-living.com. Doduše, naše majke, bake, uvijek su govorile kako voda koja je dugo kuhala za kafu, valja je baciti pa nastaviti drugu. I one su znale da tu nešto ne valja.

1

Kada se voda ostavi da predugo kuha ili se više puta prokuhava, njene hemijske supstance se mijenjaju – na gore! Umjesto da se riješite niže pomenutih štetnih materija – dugim prokuhavanjem ili višestrukim prokuhavanjem povećavamo njihovu koncentraciju! Čak i zdravi minerali tako postaju štetni, poput kalcija koji onda dovodi do kamenaca u tijelu, kada se takva voda konzumira češće.

2

U nastavku pogledajte šta povećavate prekuhavanjem i duplim prokuhavanjem vode:

Arsen

World Health Organization (VHO) tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, lezijama kože pa čak i do raka.

3

Nitrate

Visoka temperatura ih pretvara u nitrosaminom, koji su kancerogeni – pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, pankreas, stomak, izaziva leukemiju.

4

Fluorid

Neka naučna istraživanja su potvrdila da flouride utiče na smanjenje neuroloških i kognitivnih funkcija, smanjenje plodnosti i koeficijenta inteligencije kod djece.

5

(Novi.ba/Webtribune.rs)

Ne propustite