POZNANIK EDINA GAČIĆA OTKRIO KLJUČAN DETALJ: "Donio je ovdje 100 KM, prije nego što će otići vidio sam da se nešto sprema"

Aktuelno
POZNANIK EDINA GAČIĆA OTKRIO KLJUČAN DETALJ: "Donio je ovdje 100 KM, prije nego što će otići vidio sam da se nešto sprema"
.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana Mozaik prijateljstva iz Banjaluke, ispričao je za N1 da je masovni ubica Edin Gačić jedno vrijeme proveo volontirajući u ovoj organizaciji nedugo nakon izlaska za zatvora.

JAVIO SE ČOVJEK KOJI JE LIJEČIO EDINA GAČIĆA, OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALJE: "Sada svi ovo trebaju znati"​

gacic-ns

Podsjećamo, Gačić je osuđen zbog dvostrukog ubistva, odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu, a po izlasku na slobodu, počinio je još dva ubistva nakon čega je u BiH organizovana velika policijska potraga koja je ne kraju rezultirala ubistvom Gačića u blizini Hadžića.

Subašić za N1 je rekao da je nastala velika pometnja kada se Gačić vratio u Banjaluku.

gacic-ns

''Edin Gačić je ovdje proveo tri mjeseca. Po zakonu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske je kad neko izađe iz zatvora da mora biti socijalizovan u društvo. Pošto je Edin Gačić iz Banjaluke i kad je došao tu nastala je velika pometnja. Niko nije htio da ga socijalizuje. Ja sam pristao da mi njemu pomognemo, a uslov je bio da Centar za socijalni rad pomogne da mi ovdje imamo dnevni centar. Centar za socijalni, grad Banjaluka i MUP svi smo bili uvezani u ovo i imali smo dobar uspjeh. Edin Gačić dok je bio ovdje nije ništa napravio. Služio je ovdje ljude, služio ih nije nikakav eksces napravio. Imao je policijski nadzor 24 sata'', ispričao je Subašić za N1.

Prema njegovim riječima, pri kraju perioda volontiranja, i sam je uvidio da Gačić ''razmišlja kako ne valja''.

edin-gacic

''On je znao, rekao sam mu da ja imam sastanke svake sedmice sa policijom i Centrom za socijalni, ja sam sve pisao, ponašanje i sve. Rekao sam mu - ti si neko ko je opasan, a mi smo ljudi koji želimo da ti pomognemo. Nakon toga on kad je prodao stan donio je 100 maraka ovdje, kupio je dvije ovce za javnu kuhinju. Svi zajedno, zajedničkim snagama smo uspjeli sačuvati da Edin ne napravi jedno veliko zlo koje je učinio kad je otišao. Pred sam kraj, prije nego što će otići, ja sam provodeći vrijeme s njim uvidio da je počeo da razmišlja kako ne valja'', dodao je on u razgovoru za N1.

gacic

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo ubili su Gačića u utorak na području općine Hadžići.

Ne propustite