ČULI SU SE JEZIVI KRICI IZ AUTOBUSA SMRTI, RODITELJI IZVLAČILI KRVAVU DJECU: "Svi su vrištali, djevojka je ostala bez nogu"

Aktuelno
ČULI SU SE JEZIVI KRICI IZ AUTOBUSA SMRTI, RODITELJI IZVLAČILI KRVAVU DJECU: "Svi su vrištali, djevojka je ostala bez nogu"
.

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje - Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba. 

Nesreća se dogodila u srijedu oko 17 sati kada je autobu kompanije  "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

bus1

bus2bus3

UŽASNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Prevrnuo se autobus pun putnika na auto putu, MNOGO MRTVIH

- Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam riječi kojima bih mogao da utješim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći - izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenijela je agencija MIA.

autobus-2

- U bolnicu "8. septembar" primljeno je 25 osoba, od kojih je 22 hospitalizovano. Četvero je na intenzivnoj njezi, a dvije osobe su podvrgnute hirurškim intervencijama. U Urgentni centar je primljeno pet pacijenata, troje sa lakšim povredama, a među njima i jedna trudnica koja je puštena na kućno liječenje. Jedna osoba je morala da bude operisana, a jedna je u teškom stanju - objasnio je Filipče i dodao da je u staroj gradskoj bolnici hospitalizovana jedna osoba.

Potresne ispovijesti porodica

- Izvukao sam sina iz autobusa. Javio mi se mobilnim telefonom i samo rekao: "Ne znam šta se dogodilo doživjeli smo nesreću". Od Gostivara sam odmah krenuo u Karpalak, bilo je strašno, izvukao sam ga iz autobusa - rekao je muškarac koji je svoje dete sam odveo u Urgentni centar Klinike "Majka Tereza".

On nije jedini koji je došao. Mnoge porodice su pohrlile na mjesto nesreće nakon što se saznalo za udes, a među njima i jedna majka čiji je vapaj slamao i najtvrđa srca: "Saša, gdje si Saša?" izgovarala je kroz suze dok se spuštala pored radnika hitnih službi prema olupini.

 

 

 

 

Ne propustite