SARAJLIJA OTIŠAO PO 50.000 KM NAGRADE, DOBIO SRAMOTAN ODGOVOR, PA GA OTJERALI: Nije vjerovao šta čuje!

Bosna i Hercegovina
SARAJLIJA OTIŠAO PO 50.000 KM NAGRADE, DOBIO SRAMOTAN ODGOVOR, PA GA OTJERALI: Nije vjerovao šta čuje!
.

Mediji danas ne prestaju pisati o Sarajliji Sadmiru Tariću, uposleniku preduzeća Sarajevoputevi d.d, koji tvrdi kako je pomogao da se pronađe Edin Gaćić, koji je bio u bjekstvu devet dana.

On je jutros jutros odlučio da se javi nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 hiljada KM za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubice.

rt

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratki susret s premijerom Edinom Fortom dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ne može da ga primi, ali da za sve što ga interesuje treba da pita komesara MUP KS Mevludina Halilovića.

re

"Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopšte nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude", kazao je Tarić za "Klix".

"Nadležni mi ne vjeruju. Ja sam to prijavio, ali eto oni hoće sebi da uzmu pare. Iskreno sam prijavio policiji, a oni što traže rupu u zakonu... Išao sam srcem da pog.inem. Ima policija iz Kiseljaka - ja sam s njima goloruk išao gore pješke. Tri dana sam ja tu hodao, mogao sam metak dobiti u glavu. Ostao sam ih i čekati dok ne dođu. Njima na dušu. Ako su napisali, neka isplate ako sam zaslužio, ako je 50.000 vrednije od nečijeg života, onda ne znam", kazao je poslije za N1.

 

Ne propustite