ZAŠTO JE UBICA BIO BEZ NADZORA? Nakon likvidacije Gačića oglasio se i Dragan Lukač: Evo šta je poručio

Aktuelno
ZAŠTO JE UBICA BIO BEZ NADZORA? Nakon likvidacije Gačića oglasio se i Dragan Lukač: Evo šta je poručio
.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je vjerovatno trebalo da bude na psihijatrijskom liječenju, a ne na slobodi.

"Sada moramo da pričamo o nekim zakonskim mogućnostima i nadležnostima. Da li je obavezno psihijatrijsko liječenje, nekada je bilo, i čuvanje u zdravstvenim ustanovama. Međutim, neke zakonske norme su promijenjene", izjavio je Lukač u Doboju.

Lukač je istakao da se Gačić, nakon puštanja iz zatvora, pojavio u Banjaluci, jer je rođen u tom gradu, i bio je pod punim policijskim nadzorom MUP-a Srpske, ali mu se vjerovatno nije svidjelo što je kontrolisan svakodnevno, pa je napustio Banjaluku i preselio se u Federaciju BiH.

"I ranije je bilo signala od ljudi koji su sa njim bili u dodiru da je riječ o veoma opasnom licu koje je, vjerovatno, trebalo da bude na psihijatrijskom liječenja, a ne na slobodi", izjavio je Lukač, odgovarajući na novinarsko pitanje zašto je Gačić bio bez nadzora.

On je rekao da ne može komentarisati postupke i nadležnosti federalnog MUP-a, uz ocjenu da je Gačić načinio monstruozne zločine i na kraju završio kao i svaki monstrum.

Gačić, koji je ubijen juče, osumnjičen je za ubistvo trgovca u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara, te pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Prije ovih, počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Ne propustite