Vidite li zašto je ova slika starije žene u vozu izazvala zgražanje?

Zanimljivosti
Vidite li zašto je ova slika starije žene u vozu izazvala zgražanje?
.

Fotografija starije žene iz voza postala je viralna iz sasvim pogrešnih razloga, no njezin unuk odlučio je progovoriti i objasniti o čemu je bila riječ.

Fotografija starice koja stoji u vlaku u Sydneyu izazvala je sveopće zgražanje na društvenim mrežama, gdje su mnogi osudili mlade ljude oko nje koji joj nisu ponudili sjedalo.

Na slici se vidi pogrbljena žena koja se drži za stup, dok puno mlađi tipkaju po svojim pametnim telefonima i mirno sjede. Fotografija se pojavila na Facebook stranici Aussie Aussie Aussie Aussie, a izazvala je tisuće reakcija i na Twitteru, odnosno Redditu.

Tisuće ljudi vrijeđale su ljude na fotografiji, opisujući ih kao bezdušne navodeći kako nemaju nimalo poštovanja za stariju ženu. "Apsolutno jadno", napisao je jedan muškarac. "Nimalo poštovanja za starije."

Otkako je fotografija postala hit, unuk žene odlučio je progovoriti, a u priopćenju koje je poslao Benu Fordhamu koji vodio radio show 2GB objasnio je u kakvom je odnosu sa ženom kojoj je "pola nacije skočilo u obranu".

"Starija žena spremala se sići na sljedećoj stanici – to je moja baka", napisao je.

CEO Sydney Trainsa Howard Collins rekao je kako "fotografije mogu biti obmanjujuće".

 

Ne propustite