Godišnji nacionalni program skinut sa dnevnog reda četvrti put

Objavljeno:12.02.2019 - 15:55
A A A Times Arial

Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine za period 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, skinut je sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara BiH, saznaje Srna.

Prethodno je ovaj dokument tri puta skidan sa dnevnog reda Savjeta ministara BiH.

Na sjednici Savjeta ministara održanoj 22. januara ova tačka je skinuta sa dnevnog reda na prijedlog ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovne Igora Crnatka.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tada je rekao novinarima da smatra da taj dokument treba vratiti nadležnoj komisiji.

On je ranije ukazao da nisu ispunjeni formalnopravni uslovi da se ova tačka nađe na dnevnom redu, budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika bh. entiteta Republika Srpska kod predsjednice Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Mektić je danas također izjavio kako je Odluka u vezi sa početkom rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu skinuta sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara.

On je novinarima u Sarajevu rekao da će o ovom pitanju sutra ujutro biti održana sjednica Kolegijuma Savjeta ministara, s ciljem pronalaženja konačnog rješenja, piše "Srna".

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!