PRIPREMA SE PLJAČKA DECENIJE: "Dodikov Režim planira da prljave novce opere preko famozne firme iz Švajcarske

Aktuelno
PRIPREMA SE PLJAČKA DECENIJE: "Dodikov Režim planira da prljave novce opere preko famozne firme iz Švajcarske
.

Borba za preotimanje Aluminu je na vrhuncu, a režim planira da svoje prljave novce opere preko famozne švajcarske firme „Batagon“ i preuzme kontrolu nad zlatnom kokom Srpske „Aluminom“. Puno je interesa unutar hobotnice, a tandem Zoran Stevanović Debeli i Gordan Pavlović planiraju i vode borbu kako da izvuku novce koje su ranije uložili u neuspjelu operaciju preotimanja Alumine kupovinom potraživanja od litvanskih bandita.

Juče su se gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i vlasnik kompanije „Pavgord“ Gordan Pavlović sastali u pečenjari „Stanković“ na Kuli u Istočnom Sarajevu. Vjerovatno da je glavna tema ručka bila „Alumina“, i kako da ih u velikom poslu ne izigra veliki šef, i ne ostanu kratkih rukava. Slične sastanke imali su ljetos u Foči, a nakon fijaska kombinacije sa Litvancima za preuzimanje Alumine, sada je glavni zadatak da se povrati 12 miliona koje su uložili u kupovinu 155 miliona maraka nepostojećih potraživanja Ukio banke.

novac-marke-3-810x450-810x450

Pavgord i Stevanović su stari ortaci i imaju razgranat biznis, a o njihovoj bliskosti govori i činjenica da voze isti model luksuznog BMV-a.

Njih dvojica su skupa vladinim avionom putovali u Viljnus na dogovore sa Litvancima, uz saglasnost Milorada Dodika. Kombinacija je propala, a ostaje da se vidi kako će se na kraju završiti rapsodija Birča i Alumine, i klupko organizovanog kriminala u koje su umješani mnogi, ali zarobljeni MUP Srpske nažalost nikog nije otkrio i procesuirao.

 

IZVOR: Slobodna Bosna

Ne propustite