Nagrada za informacije o ubici Edinu Gačiću: Evo koliko iznosi

Objavljeno:11.02.2019 - 16:49
A A A Times Arial

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na sjednici donijeti zvaničnu odluku o iznosu nagrade za korisnu informaciju o ubojici Edinu Gačiću. Kako neslužbeno saznajemo, nagrada bi trebala da iznosi 50.000 KM. 

gacic

Istaknuo je, da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona, kako bi pomogli da se ub*ca njihovog kolege što prije pronađe, a sigurnost u KS-u pojača.

Naime, na hitnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo odlučeno je da će biti nagrađen onaj tko bude dao točne informacije vezane za lokaciju ub*ce za kojim se traga već osam dana. Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima. 

Istaknuo je, da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona, kako bi pomogli da se ubojica njihovog kolege što prije pronađe, a sigurnost u KS-u pojača. 

Na vanrednoj sjednici je Vlada Kantona Sarajevo obećala tim policajcima osigurati financijsku i materijalnu pomoć. 

''Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisutvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i  na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti'', poručio je kantonalni ministar Katica.

  Najavio je da ukoliko te policijske snage ne budu dostatne tražit će da im Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH. 

Rečeno je kako sve sve čini da se ubojica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede, priopćeno je iz Press-službe KS-a.   

Edin Gačić osumnjičen je za ubi*tvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ub*tva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!