POZNATA VISINA NAGRADE ZA INFORMACIJU O EDINU GAČIĆU: Da li je ovo dovoljno?

Bosna i Hercegovina
POZNATA VISINA NAGRADE ZA INFORMACIJU O EDINU GAČIĆU: Da li je ovo dovoljno?
.

 Policija i dalje intenzivno traga za Edinom Gačićem koji je već sedam dana u bjekstvu.

Na jučerašnjoj hitnoj sjednici Vlade KS odlučeno je da će biti nagrađen onaj ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju u*ice Edina Gačića.

edin-gacic

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na sjednici donijeti zvaničnu odluku o iznosu nagrade za korisnu informaciju o ubici Edinu Gačiću. Kako Klix.ba nezvanično saznaje nagrada bi trebala iznositi 50.000 KM.

Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, ranije je za Hayat.ba kazala da je potraga intenzivirana na području Hadžića i Suhodola. Dodala je da imaju jako dobru saradnju sa građanima.

2

Foto: Hayat.ba

Prema Hayatovom izvoru bliskom Federalnoj upravi policije, najveži problem predstavljaju pogrešne dojave jer „razvlače“ policijske službenike na različite lokacije zbog čega se puno vremena troši na provjeravanje površnih informacija.

1

Foto: Hayat.ba

Izvor dodaje da sem pretpostavlja da se ubica kreće odnosno da se drži pruge Sarajevo-Mostar siguran da tako neće zalutati.

edin-gacic

Specijalci su raspoređeni duž kantonalne granice  na Ivan-sedlu. Blokirani su željeznička pruga, okolne šume u tuneli kod Bradine u općini Konjic. Prema informacijama s terena, policajci pretresaju nekoliko kuća u Tarčinu.

(Novi.ba/Hayat.ba)

Ne propustite