NEOBIČNA POSLASTICA OSTAVLJA BEZ TEKSTA: Pohovana feta u susamu sa medom

Kuharica
NEOBIČNA POSLASTICA OSTAVLJA BEZ TEKSTA: Pohovana feta u susamu sa medom
.

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, u nastavku je recept za nesvakidašnje jelo koje će vas oduševiti.

Sastojci:

250 g feta sira 2 jaja 1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica svježe mlevenog bibera
80-100 g brašna 100 g susama
4 kašike meda

877cd03c0632bc4d6b4af02d0da49a6b
Priprema:

Ocijedite fetu i obrišite je. Veličina komada fete nije bitna, ali debljina ne smije biti veća od 1,5 centimetra. Isijecite je najurednije što možete. Umutite jaja. U drugoj posudi promiješajte brašno, mljevenu crvenu papriku i biber. U treću posudu stavite susam. Fetu prvo uvaljajte u jaje, zatim u mješavinu brašna, pa ponovo u jaje, a potom u susam. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav sir. Pecite u dubokom maslinovom ulju par minuta s obje strane, a potom ocijedite na kuhinjskom papiru. Dok je još vruće, prelijte medom.

Ne propustite