MONSTRUOZNO UBISTVO, SVI U PANICI: Komšije čule pucanj, a ona ubijena NASRED ULICE SJEKIROM ILI ČEKIĆEM!

Aktuelno
MONSTRUOZNO UBISTVO, SVI U PANICI: Komšije čule pucanj, a ona ubijena NASRED ULICE SJEKIROM ILI ČEKIĆEM!
.

Jasna Matić (41) ubijena je u petak ujutru udarcem tupim predmetom u predjelu glave ispred kuće u kojoj je živjela u Subotici, u Dalmatinskoj ulici.

Tijelo nesretne žene ležalo je ispred kuće broj 23. u kojoj je živela kao podstanar, a prema riječima komšija "bila je lijepa, kulturna i mirna žena."

- Još nema potencijalnog izvršioca. Žena je nađena mrtva, udarena tupim predmetom u predelu glave. Tijelo će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad – kaže za "Blic" izvor blizak istrazi.

Jasna je ubijena najvjerovatnije prije sedam časova u petak pošto su komšije čule glasove i vidjele policiju da radi uviđaj u to vrijeme.

Ispred kuće u kojoj je živjela još se nalazi velika lokva krvi. Komšije kažu da su u četvrtak uveče čule pucanj.

1

- Strašno je ovo što se dogodilo. Čuli smo pucanj poslije 22 sata i jutros kada smo vidjeli policiju mislili smo da je neko pucao u nju. Sinoć kad je puklo, mislili smo da neko baca petarde pa nismo reagovali, ali jutros kad sam otvorila kapiju forenzičari i policija su već bili ovde. U šoku sam i prestravljena - kaže uznemireno Jasnina prva komšinica.

Ona je za "Blic" ispričala da je Jasnu ponekad sretala i da je imala lijepo mišljenje o njoj.

- Radila je u fabrici "Pionir", koliko znam. Bila je lijepa žena, kulturna i prijatna. Živjela je u ovoj kući kao podstanar oko godinu dana, možda malo više... Ne znam detalje njenog privatnog života, ali kako čujem imala je jedno dijete i bila je u vanbračnoj zajednici sa muškarcem. Ali nikada nisam vidjela ni dijete, ni muškarca sa njom. Mislim da je sama živela u kući ispred koje je ubijena – priča starija Subotičanka i dodaje da nikada nisu čuli galamu ili svađu iz njene kuće.

Nezvanično, sumnja se da je ubijena tupim dijelom sjekire ili možda čekićem, ali to tek treba da dokaže istraga i obdukcija.
 
- U posljednje vreme je bila bolešljiva. Nije radila nekoliko mejseci zbog problema sa zdravljem, mislim da su pluća bila u pitanju. Ali se ponovo vratila na posao i sinoć je radila drugu smjenu. Kada smo jutros čuli šta se dogodilo, povezali smo ubistvo sa pucnjem koji smo sinoć čuli. Pomislili smo da je ubijena kada se vraćala sa posla. Međutim, nije tako, kažu da joj je glava smrskana udarcem nekakvim tupim predmetom – priča komšinica koja je Jasnu viđala u prolazu i ponekad porazgovarala sa njom.

Komšija Nedžmin Saletović kaže da je rano jutros išao na posao, ali da na ulici nije vidio ništa.

- Išao sam u pola 4 jutros na posao. Zvao sam taksi i taksista se baš okrenuo ispred kuće gdje je ona ubijena. Ništa tada nismo vidjeli. Nije bilo nikoga i ničega na ulici. I ja sam čuo pucanj sinoć, mislim oko 21.30 sati – kaže on.

Zvanično još nije poznato ko je zvao policiju na mjesto ubistva. Dok pojedinci tvrde da je to učinio neko od komšija iz Dalmatinske ulice, kruži i informacija da je to učinio njen partner.

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite