Kad smo ga začeli, znali smo da nosimo ČUDO OD BEBE: Ljekari su govorili da ga pustimo da "umre u miru", a onda se DESILO OVO!

Objavljeno:08.02.2019 - 10:11
A A A Times Arial

Kada je došao na svijet, ovaj dječačić bio je manji od najmanje lutke. Ljekari mu nisu davali nikakve šanse da preživi. Od njegovog rođenja prošlo je tačno 545 dana i danas ga s pravom zovu čudesnom bebom. Evo i zašto.

Majki Baron danas ima 17 meseci. U danima, to je 545 dana. Dugih, predugih 545 dana Majki nije izašao iz bolnice. Na svijet je došao sa svega 500 grama, i to iznenada. Njegovi roditelji, Kristin (40) i Majkl (37) bili su na redovnom ultrazvuku u šestom mesecu trudnoće kada su ljekari ustanovili da Kristin ima opasno visok pritisak i da mora hitno na carski rez. Nakon što je Majki rođen, priključen je na čitav niz aparata, uključujući i na one za disanje. Ljekari su roditelje savjetovali da "puste Majkija da umre na miru", ali roditelji nisu htjeli da dignu ruke. Uslijedile su operacija za operacijom i danas je Majki po prvi put video svijet izvan bolnice.

pt0k9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtmprn01eqv8vytg1y2e1yjniy2ewmtnmntawzdqwnzy1zgm5oddimtuuanblz5gtas0cngcbotab

Inače, Majki je začet nakon četiri i po godine bolnih pokušaja ovog bračnog para.

- Nizali su se spontani pobačaji i neuspjeli pokušaji vještačke oplodnje. Kada su nam rekli da sam trudna, bilo je to pravo čudo - kaže Kristin.

Kada je rodila Majkija, ljekari su je upozorili da će imati nerazvijena pluća i generalno loše zdravstveno stanje, te zbog toga i loš kvalitet života, kao i da neće dugo živeti. Savjetovali su roditeljima da bebu isključe sa aparata, ali Kristin i Majkl nisu ni razmatrali tu opciju.

vzjk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvturjn01eqv8vmgmzmjy5ymrhmmu0ytk4mgjjmdbly2rjmjuwnmninjyuanblz5gtas0cngcbotab

Danas, Majki pati od opstruktivnog poremećaja pluća i niza drugih komplikacija sa disajnim putevima. Iz bolnice u kojoj je proveo život danas je nakon više od godinu i po dana pušten kući.

- Jedva čekam da ga prvi put izvedem u šetnju i pokažem mu da postoji cijeli jedan svijet van bolnice. Da mi je da samo vidim sad te ljekare koji nisu vjerovali u mog sina! - uzbuđena je Kristin.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia