Ne možete da skinete TVRDOKORNE MRLJE, a dno šerpe vam je zagorjelo? Imamo SUPER PTRIK koji odmah rješava stvar!

Praktična žena
Ne možete da skinete TVRDOKORNE MRLJE, a dno šerpe vam je zagorjelo?  Imamo SUPER PTRIK koji odmah rješava stvar!
.

Koliko god da ste vješta domaćica, nezgode u kuhinji ne mogu da se izbjegnu, pa se tako često desi da završite sa šerpom ili tiganjem čije je dno toliko zagorjelo, a ostaci hrane su se do te mjere sliepili da vam djeluje kao da je jedino rješenje da ih bacite...
No, rješenje postoji, i ono je zapravo vrlo jednostavno i ne podrazumijeva ribanje žicom. Sve što vam je potrebno za prvu soluciju, a ima ih dvije, jeste tableta za mašinsko pranje sudova ili u krajnjem slučaju prašak za veš.

Napunite vodom posudu u kojoj vam je zagorjela hrana ili sa koje ne možete da skinete tvrdokorne fleke i ostatke hrane, pa je stavite na ringlu na tihu vatru.

Potom ubacite jednu tabletu praška za mašinsko pradnje sudova (mogu da se kupe i na komad u pojedinim radnjama), a ukoliko je nemate može da posluži i kašika običnog praška za pranje veša.

w7bk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvt1dzn01eqv8vytzmnwjkntvlnwjkmdhindyxy2i0ytyzytdiyzazzmuuanblz5gtas0cngcbotab

Ostavite šerpu (tepsiju, tiganj) na ringli od 10 do 15 minuta, sve dok se komadići hrane i skorjeli dio ne podignu. Ako je stanje i dalje kritično, ponovite postupak i vaša posuda će biti kao nova! Potom je operite na uobičajen način.

Postoji još jedan način da vratite "život" svojoj posudi - namažite je mješavinom malo brašna, soli, sode bikarbone i deterdženta za pranje sudova, pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite tako da odstoji preko noći. Ujutro će se zagorjeli dijelovi hrane razmekšati, pa će ribanje ići daleko brže i jednostavnije.

Ne propustite