Želite voljenoj osobi pokloniti KOMADIĆ SVEMIRA? Sada je i to MOGUĆE, a evo i KAKO!

Zanimljivosti
Želite voljenoj osobi pokloniti KOMADIĆ SVEMIRA? Sada je i to MOGUĆE, a evo i KAKO!
.

Ako želite da iznenadite svoju voljenu osobu nečim što je malo više posebno od svega navedenog, možete joj kupiti unikatni srcoliki meteorit. Zahvaljujući aukcijskoj kući „Christie’s“ , oni koji imaju duboke džepove, mogu doći do ovog meteorita koji je na našu planetu dospio 4.5 milijardi godina nakon što je probio atmosferu pri brzini većoj od 48.000 kilmetara na sat.

Rijetki meteorit je sletio u Rusiju. Putujući 14 kilometara u sekundi, ovaj meteorit ostavio je iza sebe trag dima koji se mogao vidjeti i sa udaljenosti od skoro 320 kilometara. Jedna od osoba koja je vidjela taj veličanstveni trag jeste ruski umjetnik, P.I. Medvedev, koji ga predstavio na jednoj od svojih slika, koja je kasnije postala poštanska marka, izdana 195.godine od strane Sovjetskog Saveza, u čast desetogodišnjice ovog spektakla.

meteorit-foto-thinkstock-673daa01268776a63845ac529e8fc155-view-article-new

Srcoliki primjerak je sačuvan u svojoj vrhunskog formi. Nazvan “Heart of Space”, ovaj kamen je sa dio Christie’s Depp Impact: Martian, Lunar & Other Rare Meteorites prodaje. Očekuje se da će on dostići cijenu od oko 500.000 dolara, a aukcija počinje 6.februara.

Ne propustite